Rămâi conectat

Curier Județean

Accident provocat de un șofer din Alba cu o alcoolemie uriașă. Decizia magistraților: Închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Accident provocat de un șofer din Alba cu o alcoolemie uriașă. Decizia magistraților: Închisoare cu suspendare

Un bărbat din Alba a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Decizia fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Sebeș pe data de 20 aprilie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul just.ro

Astfel, în data de 07.11.2021, în jurul orei 16:53, inculpatul a condus autoturismul, pe DN 67 Săsciori, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu daune materiale, la ieșirea din localitatea Săsciori, respectiv autovehiculul condus de inculpat a intrat în coliziune cu autoturismul marca Toyota, condus de către martor.

Organele de politie au procedat la testarea ambilor conducători auto cu aparatul Drager din dotare, pentru inculpat rezultatul indicând o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere această valoare, suspectul a fost condus la Spital, unde i-a fost recoltată prima probă biologică de sânge, la ora 17:46, iar a doua probă la ora 18:46.

Prin buletinul de analiză toxicologică s-a stabilit că inculpatul avea o îmbibație de 1,74 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 1,64 g/l alcool pur în sânge.

Starea de fapt așa cum a fost descrisă în actul de sesizare al instanței, precum și probele administrate în cursul urmăririi penale, au fost însuşite întocmai de inculpat, ca urmare a cererii sale de parcurgere a procedurii simplificate de recunoaștere a învinuirii.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea