Rămâi conectat

Curier Județean

ACCIDENT pe DN74A, la Cărpiniș: O șoferiță s-a răsturnat cu mașina în afara carosabilului. Două persoane au ajuns la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ACCIDENT rutier a avut loc duminică pe DN74A, la Cărpiniș. O șoferiță s-a răsturnat cu mașina în afara carosabilului. Două persoane au ajuns la spital.

La data de 04 decembrie 2022, în jurul orei 09,30, polițiștii din Abrud au intervenit pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș, unde a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele cercetări, a rezultat că o femeie de 52 de ani, din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism, a ieșit în afara carosabilului și s-a răsturnat în partea stângă a direcției de deplasare.

În urma accidentului, conducătoarea auto și un bărbat de 53 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Rețeaua de canalizare va fi extinsă în mai multe localități din Aiud: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Municipiului a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Țifra, Gârbova de Jos, Gârbovița și Gârbova de Sus.

În prezent, străzile din zona studiată dispun parțial de distribuție apă potabilă, în localitățile Țifra și Gârbova de Jos. Pentru localitățile Gârbovița și Gârbova de Sus există proiect nr. 130/2018 „Alimentare cu apă potabilă în localitățile Gârbova de Sus și Gârbovița, Municipiul Aiud” elaborat de SC APA CTTA SA Alba, care a fost autorizat și executat parțial.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deoarece zona este foarte aproape de municipiul Aiud, cu acces rapid la DN1 și autostradă, există posibilități de dezvoltare a zonei și în consecință beneficiarul dorește să dezvolte rețeaua de canalizare menajeră în sistem unitar pentru toate patru localitățile aparținătoare.

Schema generală a lucrărilor

Extinderea rețelei de canalizare se va face pe întreaga tramă stradală din intravilanul localităților Țifra, Gârbova de Jos, Gârbovița și Gârbova de Sus, având proiectate colectoare pe extravilanele dintre localități, iar deversarea apelor uzate menajere se va face prin pompare și conducta de refulare până în rețeaua de canalizare existentă în Municipiul Aiud, pe strada Ostașilor.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-complementaritate cu dezvoltarea rețelei de apă potabilă
-asigurarea evacuării apelor uzate menajere spre o stație de epurare existentă;
-extinderea rețelelor de canalizare; reducerea poluării solului, aerului și apei.

Valoarea investiției se ridică la 20.486.000 lei fără T.V.A.

Durata de implementare, respectiv execuție a obiectivului de investiții se prelimină la 40 de luni, după cum urmează:

-Proiectare la faza PT+DTAC 2 luni
-Organizarea licitației 2 luni
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 36 luni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Taxe și impozite locale 2023: Cine trebuie să depună rapoarte de evaluare și până la ce dată. Sancțiuni în caz de întârziere sau nedepunere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Taxe și impozite locale 2023: Cine trebuie să depună rapoarte de evaluare și până la ce dată. Sancțiuni în caz de întârziere sau nedepunere

Modul de calcul și limitele procentuale ale impozitelor aplicate imobilelor deținute de către persoanele fizice sau juridice din România sunt stabilite prin legea 227/2015 (Codul fiscal) actualizată.

Citește și: Impozitare pensii 2023: Românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei se vor bucura de o majorare a venitului lunar

Prin Ordonanța Guvernului nr. 16 / 2022 a fost hotărât că pentru stabilirea valorii impozabile, începând cu data de 01.01.2023, se va folosi ,,Grila Notarială” adică baza de date cu valorile orientative a proprietăților imobiliare, administrată de Uniunea Notarilor Publici din România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Însă, datorită faptului că trecerea de la vechiul mod de stabilire a valorilor impozabile (bazat pe raporte de evaluare) la cel nou este mult prea abrupt, existând multe tipuri de imobile necuprinse în ,,Grila Notarială” prin art.19 din Legea 370 / 2022 de aprobare a OG 16 / 2022 aplicarea prevederilor art 19 litera i. pct 106 și 107-116 din ordonanață se prorogă de la aplicare până la data de 01.01.2025.

Citește și: Noutăți Pensii 2023. Toate modificările din legea pensiilor care afectează pensiile de la 1 ianuarie 2023

Ca urmare, modul de calcul a valorilor impozabile a imobileleor se va face în continuare pe baza unor rapoarte de evaluare întocmite de un evaluator autorizat ANEVAR.

Ce este de făcut?

Conform ordonanței, direcțiile de taxe și impozite de la nivelul UAT-urilor trebuie să transmită contribuabililor notificări cu privire la necesitatea depunerii de rapoarte de evaluare pentru imobilele pe care le dețin și care intră sub incidența legii. Însă este de așteptat ca acest lucru să se întâmple, în anumite situații, cu întârziere, drept pentru care timpul de reacție să fie destul de scurt. În ajutorul contribuabililor voi prezenta o listă a imobilelor pentru care este necesară depunerea de rapoarte de evaluare:

•Persoanele juridice trebuie să depună rapoarte de evaluare pentru clădirile pe care le dețin și care au destinație rezidențială (de locuințe și anexele acestora) precum și pentru clădirile care au destinație nerezidențială (spații comerciale sau de producție inclusiv cu specific agrozootehnic).

Citește și: Punctul de pensie 2023: Începând cu 1 ianuarie valoarea punctului de pensie crește de la 1.586 lei la 1.785 de lei

•Persoanele fizice trebuie să depună rapoarte de evaluare pentru clădirile care au destinație nerezidențială (spații comerciale sau de producție inclusiv cu specific agrozootehnic).

Rapoartele de evaluare trebuie depuse la direcțiile de taxe și impozite ale UAT-urilor până la data de 31.03.2023, dată după care nu vor mai fi luate în considerare iar ca și urmare se va calcula un impozit pentru o valoare impozabilă de cinci ori mai mare decât precedenta.

Până aici am lămurit cine trebuie să depună rapoarte de evaluare a valorii impozabile , care sunt imobilele pentru care trebuie depuse rapoarte și care este pedeapsa în caz de întârziere sau nedepunere.

Mai trebuie să lămurim un lucru, unde gasim un evaluator autorizat? În primul și în primul rând pe site-ul ANEVAR, apoi întrebând pe la prieteni sau cunoscuți ori accesând pagina de facebook ”Evaluari Imobiliare” sau căutând pe OLX.

Evaluator autorizat ANEVAR
ing. Adam Petru


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ce spune Dana Nanu, despre propunerea de excludere din PSD Alba: „Decizia luată de colegii mei mă surprinde!”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ce spune Dana Nanu, despre propunerea de excludere din PSD Alba: „Decizia luată de colegii mei mă surprinde!”

Solicit ca posibila mea demitere să fie făcută prin VOT SECRET!

Atunci când am fost invitată să candidez pentru demnitatea funcției de consilier local PSD Alba Iulia m-am simțit onorată să pot să am posibilitatea de a influența pozitiv societatea albaiuliană ! Și de atunci, din 22 octombrie 2020 fac lucruri bune pentru Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca atare, decizia luată de colegii mei din Biroul Municipal PSD Alba Iulia, în această seară mă surprinde!

În urma votului secret de mâine, din CPJ Alba, voi trage concluziile: merg mai departe sau merg și mai departe!

Activez în mediul privat și pentru mine politica este doar o cale prin care încerc să cresc calitatea vieții noastre, a albaiulienilor!

Și ce faci din plăcere, dă roade!

Dana Nanu- Consilier Local PSD Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea