Accident de muncă mortal pe autostrada Sebeş – Turda soluționat în justiție, după trei ani de la tragedie – închisoare cu suspendare şi daune morale de 35.000 de euro pentru ”ucidere din culpă”

La trei ani de la accidentul de muncă mortal produs pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda, judecătoria Aiud a pronunţat prima decizie. În dosarul având ca obiect ”ucidere din culpă”, este judecat un angajat al unei societăţi care desfăşoară activităţi de construcţie la autostrada Sebeş – Turda, în zona localităţii Gîmbaş.

Dosarul se referă la un accident de muncă ce a avut loc în decembrie 2014, soldat cu moartea unui bărbat de 56 de ani. Cauza a fost trimisă în judecată după aproape doi ani, în octombrie 2016, iar prima decizie a fost pronunţată în februarie 2018. Victima, cu domiciliul în Vinţu de Jos, angajat al unei societăţi comerciale ce desfaşura lucrări pe şantierul autostrăzii, a fost prins sub o placă metalică cu dimensiunea 3,5 x 2 metri şi a decedat. Cercetările realizate ulterior au scos în evidenţă vinovăţia societăţii Tirrena Scavi SpA şi a unui reprezentant al acesteia.

Judecătoria Aiud a decis condamnarea inculpatului Zoltan Rudolf V. la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul a primit 2 ani pentru ucidere din culpă şi 1 an de închisoare pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Prin contopire şi majorare cu o treime a pedepsei de 2 ani a rezultat condamnarea finală, suspendată pe o perioadă de 3 ani. Inculpatul a mai fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 80 de zile în cadrul Primăriei Cluj-Napoca sau a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Accident de muncă MORTAL pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda. Un bărbat din Alba a decedat pe loc 

Bărbatul condamnat a mai fost obligat, în solidar cu firma italiană, să plătească unei părţi civile din dosar suma de 30.000 de euro reprezentând daune morale. De asemenea, o altă parte civilă ar urma să fie despăgubită cu 5.000 de euro. Decizia a fost pronunţată în 8 februarie 2018 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

bogdan 14 februarie 2018 at 12:48

cine stie cum se chema victima ? cum se poate discuta cu familia ? un e-mail ceva, sau telfon are cineva?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...