Rămâi conectat

Ştirea zilei

Accident de muncă mortal pe autostrada Sebeş – Turda soluționat în justiție, după trei ani de la tragedie – închisoare cu suspendare şi daune morale de 35.000 de euro pentru ”ucidere din culpă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La trei ani de la accidentul de muncă mortal produs pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda, judecătoria Aiud a pronunţat prima decizie. În dosarul având ca obiect ”ucidere din culpă”, este judecat un angajat al unei societăţi care desfăşoară activităţi de construcţie la autostrada Sebeş – Turda, în zona localităţii Gîmbaş.

Dosarul se referă la un accident de muncă ce a avut loc în decembrie 2014, soldat cu moartea unui bărbat de 56 de ani. Cauza a fost trimisă în judecată după aproape doi ani, în octombrie 2016, iar prima decizie a fost pronunţată în februarie 2018. Victima, cu domiciliul în Vinţu de Jos, angajat al unei societăţi comerciale ce desfaşura lucrări pe şantierul autostrăzii, a fost prins sub o placă metalică cu dimensiunea 3,5 x 2 metri şi a decedat. Cercetările realizate ulterior au scos în evidenţă vinovăţia societăţii Tirrena Scavi SpA şi a unui reprezentant al acesteia.

Judecătoria Aiud a decis condamnarea inculpatului Zoltan Rudolf V. la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Inculpatul a primit 2 ani pentru ucidere din culpă şi 1 an de închisoare pentru infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Prin contopire şi majorare cu o treime a pedepsei de 2 ani a rezultat condamnarea finală, suspendată pe o perioadă de 3 ani. Inculpatul a mai fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 80 de zile în cadrul Primăriei Cluj-Napoca sau a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Accident de muncă MORTAL pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda. Un bărbat din Alba a decedat pe loc 

Bărbatul condamnat a mai fost obligat, în solidar cu firma italiană, să plătească unei părţi civile din dosar suma de 30.000 de euro reprezentând daune morale. De asemenea, o altă parte civilă ar urma să fie despăgubită cu 5.000 de euro. Decizia a fost pronunţată în 8 februarie 2018 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea