Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Acapararea primarilor liberali, preocuparea de bază a reprezentanţilor C.J. Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii PDL au transformat Instituţia Consiliului Judeţean într-un organism politic care racolează, pedepseşte sau recompensează, după caz. Multiplele probleme economice şi sociale ale judeţului nu mai fac parte din sfera preocupărilor conducerii acestei instituţii. Singurul obiectiv al liderilor PDL aflaţi în fruntea CJ Alba este acela de a acapara voturile din spatele primarilor liberali pentru a-şi asigura un scor electoral, care să le permită să se caţere în fruntea judeţului şi după 2012.
Politica dusă în aceşti ani de reprezentanţii Consiliului Judeţean demonstrează că interesele politice au primat celor cetăţeneşti. Nu mai este pentru nimeni o noutate că fondurile publice au fost alocate discreţionar, că localităţile conduse de primari liberali nu au primit banii la care aveau dreptul pentru susţinerea şi dezvoltarea locală. Aceste administraţii locale au fost aruncate cu bună ştiinţă în sărăcie, şi acum, la mai puţin de un an de alegerile locale, edililor lor să li se facă diferite promisiuni cu privire la finanţarea unor proiecte importante pentru comunităţile pe care le conduc. Este o politică şantajistă a PDL, instrumentată prin instituţia publică care gestionează în modul cel mai perfid banii întregului judeţ. Presaţi fiind de electoratul propriu şi de problemele rămase nerezolvate, primari precum cel de la Mogoş, Doştat sau Poşaga au căzut pradă acestor tehnici de racolare, devenind masă de manevră pentru PDL. Din păcate pentru ei, în scurt timp îşi vor da seama că au fost păcăliţi, deoarece vor rămâne doar cu promisiunile, fără a vedea nici măcar praful de pe tobă, darămite vreun ban.
În timp ce primarii mai sus amintiţi evită să vorbească despre situaţia, cel puţin curioasă, în care se află în prezent şi despre parcursul politic şi administrativ pe care li-l rezervă viitorul, cei care se erijează în purtătorii de cuvânt ai edililor trădători sunt vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Sorin Bumb şi Alin Cucui. Se pare că preocuparea lor de bază a devenit aceea de a explica opiniei publice că gestul primarilor opoziţiei care au trecut în barca puterii este motivat de faptul că nu se mai regăsesc în doctrina partidului pentru care au candidat. Corect ar fi ca cele două personalităţi marcante ale PDL-ului să le spună cetăţenilor şi care sunt „ideologiile” pe care primarii în cauză s-au grăbit să le îmbrăţişeze în anul premergător campaniei electorale. Până acum singurele „valori autentice” confirmate de acest „partid de dreapta” (cum le place să-şi spună) sunt şantajul, demagogia, minciuna, intimidarea şi exploatarea banilor publici în interesele partidului.
Opinia publică trebuie să ştie că aceşti domni care ne vorbesc astăzi despre ideologii, care fac acum promisiuni peste promisiuni, sunt cei care, sub dirijarea preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, au blocat ani de-a rândul mai toate proiectele de dezvoltare locală din oraşele şi comunele conduse de primari PNL. Sub guvernarea portocalie, edilii liberali au fost nevoiţi să abandoneze investiţii, întrucât nu au putut să-şi asigure banii necesari prin autofinanţare. Mulţi dintre ei s-au bazat pe accesarea fondurilor europene, care s-au dovedit a fi la fel de controlate politic ca toate domeniile de activitate. De această sărăcie în care au împins administraţiile liberale, se folosesc acum reprezentanţii CJ Alba în încercarea lor de a-i „momi” pe edilii opoziţiei. Pe cei asupra cărora se fac încă presiuni pentru a se reorienta politic, îi îndemnăm să se uite în ograda unor primari portocalii, care aşteaptă încă să li se rezolve problemele, deşi sunt membrii vechi ai PDL. Celor care au „muşcat momeala” le dorim mult succes sub noua „ideologie” PDL-istă, întrucât în cea liberală, cu siguranţă nu se vor mai regăsi nici după epoca post-Băsescu.
Adrian TEBAN
Preşedinte Liga Aleşilor Locali PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea