Rămâi conectat

Cultură Educație

Absolvenţi de limba italiană la Centrul Cultural „Giovanni Morando Visconti”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La finele săptămânii trecute, s-a încheiat primul curs de limba italiană nivel 2 (mediu) organizat de Centrul Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti” Alba Iulia, la iniţiativa consulului onorific al Italiei în România, Gianfranco Fraccarollo, fiind înscrise iniţial 24 de persoane, atât elevi şi tineri, cât şi adulţi, salariaţi sau angajaţi care intenţionează să plece la muncă în Italia. Cursul a început în 21 octombrie 2011 şi a cuprins 60 de ore de limbă italiană, modulul fiind axat în principal pe elemente de gramatică italiană, predate de prof. Lucia Pilţu, de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. După susţinerea examenelor, la aflarea rezultatelor, şeful CCI „Giovanni Morando Visconti”, Gianfranco Fraccarollo, a fost plăcut surprins de faptul că toţi cei 10 absolvenţi care au finalizat cursul şi au primit diplome au fost evaluaţi cu note peste 9.00.
„Acest fapt ne încurajează să continuăm atât cu grupele de începători, dar şi cu celelalte nivele; se pare că albaiulienii sunt interesaţi de studierea limbii italiene. De altfel, la 1 februarie se încheie înscrierile pentru o nouă serie de cursanţi şi, iată, deja avem 5 doritori pentru cursul programat să debuteze în data de 6 februarie. Pentru nivelul 2, cursul durează două luni şi costă 300 de lei. Intenţionăm ca la examenul de absolvire al acestei serii cursanţii să fie examinaţi de o profesoară de specialitate de la Universitatea «Babeş – Bolyai» Cluj-Napoca”, a subliniat Gianfranco Fraccarollo.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea