Rămâi conectat

Ştirea zilei

A plecat la Dumnezeu doctorul Ion Munteanu, fost director al DSP și CAS Alba, o personalitate puternic ancorată în activitatea medicală ante și post-decembristă a județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A plecat la Dumnezeu doctorul Ion Munteanu, medic reumatolog, o personalitate puternic ancorată în activitatea medicală ante și post-decembristă a  județului Alba și, deopotrivă, în activitatea politică a zbuciumaților ani 90.

A  fost, timp de 43 de ani, la bine și la greu, așa cum a promis în fața Domnului,  alături de soția sa, Maria Lucia Munteanu, fost redactor șef al Ziarului Unirea.  A fost sprijin necondiționat, până la ultima bătaie de inimă, și pentru copiii săi –  Adrian Ion Munteanu și Ioana Romana, căsătorită Laurențiu.

Ion Munteanu, Nelu pentru prieteni, s-a născut în 4 decembrie 1944. A urmat cursurile Liceului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, apoi a absolvit  Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, ulterior dobândind două specializări, Reumatologie și Medicină Sportivă.  Examenul de primariat în medicină l-a susținut la Universitatea de Medicină din București. A fost primul medic cu specializarea reumatologie din județul Alba și un pionier  al medicinei sportive din județ, crema antireumatică creată de el fiind și astăzi foarte căutată în farmacii. A fost, vreme de mai mulți ani, medicul echipei de  fotbal ”Unirea Alba Iulia”. Ca tânăr medic a practicat medicina ca stagiar la Râmeț și la Lopadea Nouă, desfășurându-și apoi cea mai mare parte a carierei la Spitalul Județean Alba.

CITEȘTE ȘI: Mesaje de condoleanțe și comemorare. ANUNTURI de deces la trecerea la cele veșnice a persoanelor dragi

Pe parcursul întregii sale activități profesionale a dat dovadă nu doar de un înalt profesionalism și un spirit etic deosebit, dar a fost și un medic foarte iubit de pacienții săi, un răspuns firesc la atitudinea lui empatică, extrem de deschisă, plină, până la urmă, de omenie.  De altfel, a fost mult îndrăgit de toți cei care l-au cunoscut, grație imensei sale bunătăți. Impresiile pozitive lăsate în urma lui s-au concretizat, peste ani, în permanente semnale de recunoștință din partea pacienților, ale colaboratorilor. A ocupat două importante funcții în sistemul de medicină județean, fiind președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Alba (1997-2000) și director al  Direcției de Sănătate Publică a Județului Alba (2005-2009).

După 1989, doctorul Ion Munteanu s-a implicat în viața politică a județului Alba. Un vajnic intelectual angajat în lupta împotriva cripto-comunismului  instalat la putere în 1989, doctorul Munteanu a făcut parte din nucleul de constituire a Alianței Civice din Alba, al cărei prim președinte a fost, iar ulterior  – în 1991- a devenit membru fondator al Partidul Alianței Civice, trecând astfel din frontul civic în cel politic. Încrederea de care s-a bucurat în rândul acestui partid al elitei intelectualilor, precum și al locuitorilor județului, l-au calificat ca fiind cel mai potrivit candidat al PAC pentru un loc de deputat la Alegerile din 1996, dar în pofida rezultatului bun obținut la nivel județean, întrucât PAC nu a făcut pragul la nivel național, județul Alba a fost văduvit de prezența în Parlament a celui care cu siguranță ar  fi fost unul din cei mai buni deputați de Alba din perioada post-decembristă.

Existența sa rămâne o autentică și importantă filă de istorie pentru județul  nostru.Totodată, amintirea sa luminoasă este adăpostită cu dragoste în sufletele  familiei și ale tuturor celor care l-au cunoscut, foști pacienți, prieteni sau colegi.

Cu inimile zdrobite de durere, Maria Lucia (soție), Ioana Romana (fiică), Ion Adrian – (fiu) și Alin Mihai (ginere) anunță moartea fulgerătoare, în sfânta zi de Crăciun, a celui care a fost DR. ION MUNTEANU, preaiubit soț și tată.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 28 decembrie, în grădina casei familiale, de pe bulevardul Ferdinand I, nr. 79, din Alba Iulia, la ora 13:00 și înmormântarea va fi în cimitirul parohial Maieri. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea