Curier Județean
A încălcat ordinul de protecție și și-a amenințat soția cu moartea pe fondul alcoolului. „Bărbat” din Lunca Mureșului reținut 24 de ore
A încălcat ordinul de protecție și și-a amenințat soția cu moartea pe fondul alcoolului. „Bărbat” din Lunca Mureșului reținut 24 de ore
Un bărbat din Lunca Mureșului, care a încălcat ordinul de protecție provizoriu, a fost reținut de polițiști.
La data de 18 septembrie 2021, în jurul orei 13,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au intervenit la o locuință din Lunca Mureșului unde o femeie a reclamat faptul că a fost amenințată de către soțul său.
Din primele cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 67 de ani, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi amenințat, cu moartea, soția.
Polițiștii au întocmit, față de bărbat, dosar penal, pentru amenințare și au emis un ordin de protecție provizoriu prin care l-au obligat să părăsească deîndată locuința, fiindu-i interzis să se apropie de soția sa.
Ulterior, în jurul orei 22,00, bărbatul s-a întors la locuință, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție provizoriu.
Pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal, pentru încălcarea prevederilor ordinului provizoriu de protecție, iar polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 19 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.
Curier Județean
FOTO| Acțiune de ecologizare în satul Cricău. Primar: „Satul este mai curat decât anul trecut”
FOTO| Acțiune de ecologizare în satul Cricău. Primar: „Satul este mai curat decât anul trecut”
În cursul zilei de sâmbătă, 25 martie, primăria și mai mulți voluntari au organizat o acțiune de ecologizare în satul Cricău
„În numele Primăriei Cricău și al locuitorilor satului Cricău va mulțumim pentru participarea la acțiunea de ecologizare desfășurată astăzi 25 Martie 2023 în satul Cricău.
Dragi voluntari mă bucur că am putut desfășura cu bine această activitate de ecologizare, în general satul este mai curat decât anul trecut, se observă progresul în păstrarea curățeniei, mai sunt însă câțiva consăteni care pun deșeurile în alte locuri decât containerele și de asemenea pun în containere alte deșeuri decât carton, plastic sau sticlă dar cu siguranță se va rezolva pe viitor, vă asigurăm de toată implicarea noastră.
Trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, trebuie să ne implicăm fiecare să protejăm natură. Numai bine tuturor!”, a transmis primarul comunei.
Curier Județean
FOTO| Ultimul veteran de război din Bălcaciu, Lupean Artimon, înmormântat cu onoruri militare: Pentru faptele sale de arme a fost decorat de două ori
Ultimul veteran de război din Bălcaciu, Lupean Artimon, înmormântat cu onoruri militare: Pentru faptele sale de arme a fost decorat de două ori
Veteranul de război, maiorul (rtg.) Lupean Artimon, din satul Bălcaciu, comuna Jidvei, județul Alba, a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, de către un pluton de militari din cadrul Batalionului 136 Geniu Apulum, condus de maior Adrian Popa.
Ultimul erou al Târnavei, a fost condus pe ultimul drum de familie și întreaga comunitate, într-o atmosferă încărcată de tristețe și recunoștință pentru cel care a luptat cu stoicism și curaj pentru apărarea gliei stramoșești, în cel de al Doilea Război Mondial.
Lupean Artimon s-a născut în data de 31 octombrie 1923, în comuna Sânbenedic, raionul Târnaveni, cum era pe vremuri.
Între anii 1944 -1946 este încorporat și își face stagiul militar la Regimentul 10 Călărași, Sebeș, în cadrul unei subunități de cercetare în dispozitivul inamic. Pe frontul de Vest a fost rănit de două ori în munții Tatra. Pentru faptele sale de vitejie, Artimon Lupean a fost decorat cu Medalia „Eliberarea de sub jugul fascist” și Medalia ”Crucea Comemorativă” a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945, prin decret prezidențial.
După război s-a stabilit la Bălcaciu, s-a căsătorit și a avut doi copii. A iubit toată viața munca câmpului și animalele, dovadă fiind gospodăria deosebită și bogată pe care o avea. De mulți ani, era îngrijit exemplar, cu multă dragoste, de una dintre nepoatele sale.
Dumnezeu să-l ierte și să-i așeze sufletul în Oastea Cerească, alături de toți eroii neamului românesc!
Curier Județean
Județul Alba, fruntaș la populația activă în câmpul muncii: Județul președintelui, primul la abandonul școlar
Județul Alba, fruntaș la populația activă în câmpul muncii: Județul președintelui, primul la abandonul școlar
Dezvoltarea asimetrică a teritoriului României este confirmată de un studiu realizat la nivelul Guvernului, mai mulți indicatori relevând acest lucru. Primul, PIB-ul, ce reprezintă rezultatul final al activităților de producție al unităților producătoare rezidente în decurs de un an.
La nivel național, valoarea medie a indicatorului este de 8.830 de euro / cap de locuitor. Cele mai mici valori se înregistrează în două județe din Moldova, Vaslui – 4.973 euro și Botoșani – 5.438 euro. Acestea sunt urmate de Călărași, – 5.654 euro, Suceava, 6.047 euro și Teleorman – 6.062 euro. Cele mai mari valori se înregistrează în București – 26.969 euro și Cluj – 14.333 euro.
La nivel european, cele mai mari disparități între regiunile cu cel mai mare vs. cel mai mic PIB per locuitor și PIB per persoană ocupată se înregistrează în România, cu un raport de 3,6, urmată de Polonia și Slovacia (3,3), Ungaria (3,2), Irlanda (3,1) și Cehia (3,0), în contrast cu Finlanda și Portugalia (1,5), respectiv Suedia și Austria (1,7).
Botoșaniul este județul României cu cel mai mic PIB per capita și totodată, județul cu cei mai puțini antreprenori, 12 la mia de locuitori, în contrast cu București, care are peste 60. Valoarea medie a indicatorului este de 26,5%. Mehedinți – 15% și Vaslui – 15% stau tot foarte prost din punct de vedere al investițiilor private.
În ceea ce privește populația activă în câmpul muncii, Giurgiu este județul codaș. Înregistrează 48% a ratei de ocupare a resurselor de muncă, ce reprezintă raportul, exprimat procentual, dintre populația ocupată civilă și resursele de muncă. Topul rușinii este completat de Călărași, cu 52%, Iași – 56%, Vaslui – 57%. Cele mai mari valori se înregistrează în municipiul București – 98%, Alba – 83%, Arad – 79%, Cluj – 79%, Sălaj – 78%, Sibiu – 77%, Vâlcea – 76%. Între timp, românii continuă să plece pe bandă rulantă în Occident, în speranța unui trai mai bun.
În Sibiu este cea mai mare rată de abandon școlar, iar în Suceava, Bihor, Cluj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova cea mai mică, arată raportul prezentat de CursDeGuvernare.ro.
Sursa: romaniatv.net
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
25 martie: Creştinii sărbătoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia. Tradiţii şi obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
25 martie: Ziua naţională a pădurilor: De la dezastre naturale la defrișări, aceste importante resurse au nevoie de ajutorul nostru
-
Sportacum 11 ore
FOTO: Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” Blaj, calificat la faza pe țară la ONSS volei feminin licee
-
Curier Județeanacum 15 ore
O cetate dacică din Alba, una dintre cele mai vechi din spațiul intercarpatic va fi redată circuitului turistic. Cum o numea Ptolemeu
-
Sportacum 11 ore
FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0), în derby „de Alba” | Cugirenii, primul succes al anului, „alb-negrii”, întâia înfrângere!
-
Sportacum 11 ore
FOTO: CS Ocna Mureș – ACS Tg. Mureș 0-3 (0-1) în ultima rundă din sezonul regular | „Lanterna roșie” continuă seria decepțiilor