Rămâi conectat

Actualitate

A furat valiza unui călător din tren. Polițiștii de la Feroviara Alba Iulia l-au prins iar bărbatul a fost arestat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Serviciului Transporturi, l-au identificat şi reţinut pe un individ din judeţul Suceava, cunoscut cu antecedente penal, care a sustras bagajul unui călător ce circula cu un tren, pe relaţia Iaşi – Timişoara. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru furt calificat.

Potrivit IPJ Alba, “luni, 8 iunie în jurul orelor 07.00, poliţiştii Postului de Poliţie Transport Feroviar Alba Iulia au fost sesizați prin 112, de către o persoană care călătorea cu trenul I.R. 1837 Iași – Timișoara, cu privire la faptul i-a fost sustrasă valiza în care avea mai multe bunuri persoanele.

În urma cercetărilor efectuate, în staţia CFR Alba Iulia, poliţiştii au reuşit să identifice pe G.F.N., de 51 de ani, din Vatra Dornei, judeţul Suceava, asupra lui fiind găsită valiza sustrasă.

Pe numele bărbatului, cunoscut cu antecedente penale, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

La data de 9 iunie a.c., G.F.N. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba şi ulterior instanţei de judecată, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 18 zile.

G.F.N a fost introdus în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.”

 

Pentru o călătorie cu trenul în siguranţă, poliţia recomandă:

  • Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
  • Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.
  • Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje.
  • Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
  • Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi-o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră.
  • Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea