Rămâi conectat

Actualitate

A fost confirmat primul caz de COVID-19 cu tulpina indiană, în România. Anunțul INSP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul caz de COVID-19 cu tulpina indiană a SARS-CoV-2 a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană în vârstă de 26 de ani din India, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în domeniul construcțiilor în Colonia Bod, în județul Brașov, unde a fost depistat un focar de COVID-19 în rândul muncitorilor indieni.

Conform Institutului de Sănătate Publică, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că a fost informat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor muncitori în construcții din Colonia Bod din județul Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat în această dimineață că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare), mai precizează Ministerul Sănătății.

Directorul DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat la Digi 24 că probele au fost trimise și la București pentru confirmare: „Secvențierea a fost făcută la un laborator din Sfântu Gheorghe, care a avut acest rezultat de variantă de tulpină indiană, dar probele au fost trimise pentru confirmare finală la București, la Institutul Cantacuzino”.

Ea a precizat că grupul de muncitori indieni a intrat în România în 13 aprilie, toți aveau teste COVID negative și nu aveau niciun fel de simptome.

Pentru că unul dintre muncitori a vrut să se întoarcă în India, pentru o problemă personală, și-a făcut testul COVID și a ieșit pozitiv. Dată fiind țara de origine, a fost făcută secvențierea pentru a se stabili despre ce tulpină a virusului este vorba, a explicat reprezentantul DSP Brașov.

Până acum, în România au fost identificate tulpinile britanică, braziliană și sud-africană ale coronavirusului, iar varianta britanică este dominantă, conform INSP.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea