Rămâi conectat

Actualitate

A fost activat mecanismul de Protecţie Civilă. România cere ajutorul UE pentru a face față crizei COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost activat mecanismul de Protecţie Civilă. România cere ajutorul UE pentru a face față crizei COVID

Mecanismul de Protecţie Civilă a fost activat de marți, pentru medicamentul Tocilizumab. Secretarul de stat Raed Arafat spune că stocul mai ține două – trei săptămâni.

„Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantitățile necesare. Am înțeles de la colegii de la Ministerul Sănătății că în acest moment avem cantități suficiente pentru încă două – trei săptămâni, motiv pentru care vom activa mecanismul să vedem dacă putem lua medicamentul de la țările care nu se confruntă în acest moment cu un val serios. Ministerul Sănătății urmează mâine să ne spună care este cantitatea să o anunțăm”, a declarat Raed Arafat.

Tot prin Mecanismul de Protecţie Civilă, este posibil ca România să ceară anumite echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale, pentru a crește numărul paturilor cu oxigen din spitalele care au paturi libere, dar nu sunt conectate la oxigen.

Arafat a adăugat că este întrebat foarte des de ce nu sunt transferați pacienții în străinătate.

„Cei care ne întreabă acest lucru, unii dintre ei, poate că nu știu ce înseamnă logistică cu pacienții COVID”, a adăugat Arafat, explicând că astfel de transporturi se pot realiza pe distanțe scurte, la graniță: „De exemplu astăzi am avut 50 de pacienți care aveau nevoie de terapie intensivă, căutam locuri și am găsit în țară: Este imposibil să poți să pui astfel de cifre pe avioane și să pleci cu ei. Mulți pacienți intubați nu suportă transportul cu avionul, cel puțin nu 4 sau 5 ore, nu este soluția magică care rezolvă problema”.

De asemenea, Arafat nu a exclus posibiliytatea ca România să ceară ajutorul unor echipe medicale din străinătate.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea