Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

A apărut un nou număr al revistei „Discobolul”, editată de CJ Alba și Biblioteca Județeană: 320 de pagini de proză, poezie, cronici și traduceri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A apărut un nou număr al revistei „Discobolul”, editată de CJ Alba și Biblioteca Județeană: 320 de pagini de proză, poezie, cronici și traduceri

Vă semnalăm apariția numărului aferent lunilor aprilie, mai și iunie al revistei de cultură Discobolul, editată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din cuprins: Premiul de Poezie „Lucian Blaga” – Vasile Dan, Aurel Pantea, Marta Petreu, Ion Pop, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, poeme – Nichita Danilov, jurnal -Gheorghe Grigurcu, comentarii critice – Al. Cistelecan, Ion Pop, Nicolae Oprea, Iulian Boldea, Ovidiu Pecican, Mircea Bârsilă, Ion Buzași, Dumitru Aug. Doman, Monica Grosu, Sonia Elvireanu, Mihai Barbu, Ion Hirghiduș, proză – Adrian Alui Gheorghe și Constantin Cubleșan, eseu – Aurel Pantea, memorii – Cornel Nistea, Piața cărților, de Mircea Stâncel.

Revista Discobolul, singura publicație culturală cu caracter permanent din județul Alba, a primit, anul trecut, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, Premiul „Revista Anului 2021”, pentru cea mai bună revistă literară și pentru cea mai bună carte, din partea Asociației Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare.

Revista Discobolul se înființa, la Alba Iulia, în anul 1990, avându-i ca membri fondatori pe Aurel Pantea, Eugen Curta, Cornel Nistea, Mircea Stâncel, Nicolae Drăgan, Emil Scrieciu și Iacob Mârza.

După o întrerupere de câțiva ani, revista își reia apariția în anul 1997, colectivul redacțional fiind format din scriitorii Cornel Nistea, Mircea Stâncel și Eugen Curta, în calitate de redactori, alături de poetul și criticul literar Aurel Pantea, în calitate de redactor șef, și avându-l ca director onorific pe universitarul Ion Pop. De atunci, revista a apărut neîntrerupt, beneficiind și de o foarte bună receptare critică la nivel național.

Toate numerele revistei pot fi consultate atât la Secția Periodice a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cât și pe site-ul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea