Rămâi conectat

Politică Administrație

A 5-a corecţie financiară aplicată Primăriei Alba Iulia, anulată de Curtea de Apel

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorO altă corecţie financiară aplicată pe un proiect al Primăriei Alba Iulia a fost anulată de Curtea de Apel De această dată este vorba de o sumă importantă: 4.945.239,70 de lei.

Penalizarea a fost aplicată la contractul de lucrări pentru reconstituirea şi punerea în valoare a Laturii de Vest – Fortificaţia Vauban. Curtea de Apel Alba Iulia a admis acţiunea formulată de municipiul Alba Iulia (primăria) în contradictoriu cu M.D.R.A.P. şi a dispus anularea corecţiei financiare.

Fără a avea pretenţia de a reaminti albaiulienilor faptul că bugetul oraşului a avut de suferit de pe urma acestor corecţii injuste, vreau doar să spun că avem o dovadă în plus că aici, că în oricare proiect pe care-l implementăm, s-a lucrat corect, transparent şi just în cheltuirea fondurilor europene şi naţionale. Apreciez pe cei îndreptăţiţi pentru dreapta judecată! Pe de altă parte satisfacţia ne e umbrită pe mai departe, dat fiind pericolul corecţiilor financiare pentru gradul de absorbţie al fondurilor europene. Aceste corecţii nu mai pot fi recuperate de la Uniunea Europeană, iar acest fenomen naţional se va traduce prin sume de bani plătite din bugetul ţării beneficiarilor proiectelor, deci din buzunarul românilor. Şi asta în loc să avem parte de aceşti bani de la Bruxelles. Sunt curios cum şi de unde, mai ales când, vor returna aceşti bani imputaţi pe nedrept actualii guvernanţi”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea