Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Barna, la Alba Iulia: Locurile la europarlamentare în USR vor fi decise de membri printr-un referendum intern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locurile la alegerile europarlamentare în USR vor fi decise de membrii partidului în baza unui referendum intern, a declarat, duminică, la Alba Iulia, liderul acestei formațiuni politice, Dan Barna. Lista finală va fi anunțată la finalul lunii noiembrie, după campania internă și alegeri.

Liderul USR, Dan Barna, a spus, duminică, la Alba Iulia, fiind întrebat de jurnaliști de alegerile europarlamentare, că partidul pe care îl conduce pregătește ceva diferit de ceea ce a fost până acum în politica românească.

”USR are un mecanism în ceea ce privește europarlamentarele, diferit de orice a fost în politica românească de până acum. Este cumva un festival al democrației în care locurile de europarlamentar de pe liste vor fi decise de membrii partidului prin referendum intern. Practic, oricine din partid poate să se înscrie, să candideze și în măsura în care convinge membrii va fi mai sus pe liste și va fi pe locuri eligibile pentru europarlamentare, la USR, ceea ce înseamnă că pentru orice cetățean care ne ascultă sau va citi ceea ce discutăm noi acum, dacă își dorește să devină europarlamentar, se poate înscrie în USR ca membru. În momentul în care devii membru, poți să candidezi. Dacă au un program sau o experiență profesională credibilă și convingătoare pentru o poziție de europarlamentar, vor avea toate șansele să fie pe această listă. Spre deosebire de ce a existat în politică dintotdeauna în care un lider de partid punea cu mânuța primul e Gigel, al treilea e Costel, al patrulea e Ionică, în momentul de față USR, rămânând fidel mesajului de partid democratic și partid transparent, va realiza această listă prin consultare cu toți membri, prin vot”, a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, după anunțarea candidaturilor va urma o campanie internă, iar apoi alegeri democratice, urmând ca la finalul lunii noiembrie să fie cunoscută lista partidului la europarlamentarele de anul viitor.

Întrebat, de asemenea, dacă va candida pentru un loc la aceste alegeri, Dan Barna a răspuns că nu o va face. USR are peste 4.000 de membri, potrivit sursei citate.

Deputatul Dan Barna a participat, duminică, la Alba Iulia, la acțiunea de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea