FOTO | Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia printre cele mai importante 70 de instituții din regiunea Dunării
FOTO | Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia printre cele mai importante 70 de instituții din regiunea Dunării
Astăzi, 15 noiembrie 2024, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a devenit parte a Danube Rectors` Conference ( DRC ), o rețea universitară ce reunește 70 dintre cele mai importante instituții din regiunea Dunării.
Citește și: Acord între Universitatea ,,1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia și o universitate din Turkmenistan: „Orizonturi pentru studenți și cadrele didactice”
„Cu bucurie vă împărtășesc: Universitatea ,,1 Decembrie 1918″ devine începând de astăzi parte a Danube Rectors’ Conference (DRC) – rețeaua universitară ce reunește 70 dintre cele mai importante instituții din regiunea Dunării.
Prin această reușită vom consolida poziția instituției noastre la nivel internațional și vom dezvolta noi oportunități de colaborare în educație și cercetare.
Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes și sunt convins că împreună vom valorifica la maximum beneficiile acestei noi afilieri!„, a împărtășit rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.
Daniel Breaz, rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: „Particip zilele acestea la Conferința Anuală DRC 2024, organizată la Krems, în Austria, de către University for Continuing Education – un eveniment ce reunește lideri universitari din regiunea Dunării. În centrul dezbaterilor se află o provocare esențială: gestionarea eficientă a instituțiilor academice într-o perioadă marcată de transformări rapide și incertitudini multiple.
Împreună cu doamna rector Iris Rauskala de la Universitatea din Ludwigsburg am participat, în calitate de speakeri, la o sesiune de discuții în cadrul căreia am răspuns întrebărilor despre provocările din leadership-ul academic. Discuțiile au evidențiat necesitatea unui leadership agil, capabil să răspundă prompt la schimbările din societate, menținând standardele înalte în educație și cercetare.
Am certitudinea că instituțiile academice sunt vectori esențiali ai transformării sociale, cu un rol ce depășește simpla transmitere de cunoștințe. Este responsabilitatea noastră să asigurăm că mediul academic românesc rămâne un partener puternic și respectat în acest spațiu cultural și științific. Prin dialog constructiv și parteneriate solide, putem construi fundamentul unui învățământ superior performant, pregătit să răspundă provocărilor viitorului și să genereze impactul pozitiv așteptat de societate.”, a transmis în data de 15 noiembrie 2024 rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş: „Turnul de la mănăstire”, tehnică mixtă pe carton, tablou de Hermann Meuselbach
FOTO | Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş: „Turnul de la mănăstire”, tehnică mixtă pe carton, tablou de Hermann Meuselbach Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este tabloul „Turnul de la mănăstire”, realizat de pictorul Hermann Meuselbach în primii ani ai secolului XX. Citește și: FOTO | 400 de […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate9 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii