Rămâi conectat

Politică Administrație

Lucian Morgovan, (re)numit city manager al municipiului Alba Iulia. Ce jocuri politice ar putea implica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucian Morgovan, (re)numit city manager al municipiului Alba Iulia. Ce jocuri politice ar putea implica

Lucian Morgovan fostul city manager al municipiului Alba Iulia a fost (re)numit acum 2 zile în această funcție. Calitatea de city manager al unui oraș, potrivit legii, se dobândește pe perioada mandatului primarului. Practic, city managerul vine și pleacă odată cu primarul.

Renumirea lui Lucian Morgovan în funcția de city manager ar putea deschidea calea unor noi jocuri politice pentru funcțiile de viceprimar la primăria Alba Iulia.

Lucian Morgovan a fost ales și validat consilier local pe listele PNL Alba, dar calitatea de consilier local este incompatibilă cu cea de city manager. Conform legii, Lucian Morgovan are obligația ca în termen de 15 zile de la data numirii să opteze pentru una din funcții , iar dacă rămâne city manager va trebui să își dea demisia din funcția de consilier local.

Contactat telefonic de ziarulunirea.ro, Morgovan a declarat că încă nu știe pentru ce să opteze și va stabili în următoarele zile, în funcție și de ce decide primarul Gabriel Pleșa și ce majoritate se va negocia în noul Consiliu Local.

În cazul în care Morgovan își dă demisia din funcția de consilier local, următorul pe lista PNL Alba Iulia, este Emil Antoniu Popescu, actualul viceprimar, care, dacă jocurile politice îi vor fi favorabile, ar putea reintra în cărți pentru a obține aceeași funcție.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, primarul Gabriel Pleșa a purtat discuții cu toate cele 3 partide politice: PSD, USR și AUR, pentru a forma o nouă majoritate în Consiliul Local. Până acum, cel puțin oficial, se pare că nu s-a ajuns la o înțelegere. Toate partidele își doresc să aibă un viceprimar, iar PNL-ul vrea să obțină sprijin pentru a-și putea desemna ambii viceprimari.

Toate cele 3 partide: PSD, USR și AUR, așteaptă ca fetele la măritat, după primarul PNL ca acesta să își aleagă ”mireasa”, deși împreună ar avea suficiente voturi ca să desemneze cei doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia.

Potrivit acelorași surse ale ziarulunirea.ro, negocierile s-ar putea prelungi până după data de 1 decembrie întrucât PNL ar putea obține voturi în CL de la AUR, iar acest lucru nu ar da bine într-o perioadă electorală.

Lucian Morgovan are o experiență de peste 22 de ani, dintre care mai mult de 15 ani în mediul privat, în sectorul bancar.

În anii petrecuți la Primăria Alba Iulia, Morgovan a coordonat și gestionat implementarea mai multor sisteme informatice, cum ar fi:

– Sistem intern de pontaj electronic (digitalizează procesele interne de resurse umane)
– Aplicația de urbanism (aplicația centralizează, prelucrează și generează în mod automat, toate informațiile din domeniul urbanismului)
– Aplicația e-scim (implementare și mentenanță a Sistemului de Control Intern Managerial)
– Sistemul Monitorul Oficial Local (aplicația digitalizează și pune in transparenta toate actele autorităților deliberative și executive locale)

Pe lângă aceste realizări, Lucian Morgovan a contribuit și la implementarea certificatului fiscal online pentru persoane fizice și a sistemului alternativ de plată prin terminale SelfPay, precum și a semnăturii electronice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

30 octombrie 2024 | Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia convocat în ședință extraordinară: Ordinea de zi

Cezar Lancrajan

Publicat

în

30 octombrie 2024 | Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia convocat în ședință extraordinară: Ordinea de zi Dispoziția numărul 2325 din 25 octombrie 2024 privind convocarea Consiliului local al Municipiului Alba Iulia în ședință extraordinară în data de 30 octombrie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial Local. Citește și: LIVE VIDEO | Gabriel Pleșa, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea