Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Economie

Comunicat de presă: La Sebeș a început implementarea proiectului ”Mediu curat – dezvoltare durabilă”

Andreea Ștefan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Comunicat de presă

Asociația Grupul de acțiune Locală Sebeș implementează un proiect de educaţie şi conştientizare privind protecţia mediului dedicat copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 18 ani.

Scopul proiectului: Scopul proiectului este de a contribui la creșterea unei generații educată și implicată în rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă țara noastră și întreaga planetă.

Obiectiv general: Formarea deprinderilor comportamentale responsabile față de mediul înconjurător pentru 520 de elevi și tineri prin educație și conștientizare cu privire la problemele de mediu.

Obiective specifice:

OS1. Creșterea nivelului de cunoștințe privind protecția mediului și problemele de mediu prin organizarea a 20 de sesiuni de educație și conștientizare în domeniul mediului.

OS2. Informarea și promovarea în scopul creșterii nivelului de conștientizare și implicării în rezolvarea problemelor de mediu a 520 elevi și tineri cu vârsta între 6 și 18 ani.

OS3. Diseminarea în comunitate și în rândul organizațiilor similare a rezultatelor și bunelor practici obținute în cadrul proiectului.

Mijloacele prin care obiectivele descrise mai sus vor fi atinse sunt organizarea în cadrul parteneriatului de proiect a 20 de sesiuni de informare cu participarea a minim 26 elevi/sesiune. Temele care vor fi abordate (vor fi abordate minim 2 teme/sesiune) sunt: 1. Poluarea aerului; 2. Poluarea apelor; 3. Tăierea ilegală a pădurilor; 4. Poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului; 5. Circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor, compostarea deşeurilor biodegradabile, eliminarea deşeurilor; 6. Exploatarea necontrolată a resurselor pământului și epuizarea resurselor naturale; 7. Beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi; 8. Protecția ariilor naturale protejate; 9. Schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/inundaţii/secetă/ încălzire globală; 10. Stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.); 11. Eficienţa energetică a clădirilor și 12. Drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale. Toate demersurile au ca obiect creșterea gradului de implicare a tinerilor și a comunității în acțiunile de protecție a mediului. Atingerea obiectivelor specifice va contribui la generarea unui efect pozitiv pe termen scurt și mediu în comunitatea în care se va implementa proiectul prin creșterea nivelului de conștientizare și implicare a tinerilor și comunității în protecția mediului iar rezultatele obținute se vor cuantifica prin monitorizarea proiectului.

Durata de realizare a proiectului: 18 luni.

 Mai multe informații pot fi obținute la Asociația Grupul de Acțiune Locală Sebeș, tel. 0722 244 122, e-mail : [email protected]. www.galsebes.ro.

 Proiect finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu prin Programul Educaţia şi conştientizarea publicului privind protecția mediului

Proiect ”Mediu curat – dezvoltare durabilă”, cod proiect ECPM01202370100290,

număr contract de finanțare 701/H/21.06.2024


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Cele mai bune locuri în care ar trebui să mergi în timpul liber – lista noastră (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Știi unde ai putea să evadezi pentru câteva zile când te simți fără energie? Există numeroase destinații ce reușesc să surprindă chiar și în afara sezonului, iar un city break îți oferă exact ce ai nevoie: o experiență culturală sau o mică pauză de la rutina zilnică. Cu puțină organizare, îți poți transforma weekend-ul într-o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea