Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

FOTO | Dezvoltarea transportului public ecologic în Alba Iulia: Primăria a semnat două contracte pentru 21 de autobuze și 6 microbuze electrice și 34 de stații de încărcare. Valoare totală, peste 12 milioane de euro, fără TVA

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Dezvoltarea transportului public ecologic în Alba Iulia: Primăria a semnat două contracte pentru 21 de autobuze și 6 microbuze electrice și 34 de stații de încărcare. Valoare totală, peste 12 milioane de euro, fără TVA

Primăria Alba Iulia a semnat astăzi două contracte de achiziții importante pentru dezvoltarea transportului public ecologic în municipiu, prin care locuitorii vor beneficia de 21 de autobuze și 6 microbuze electrice, precum și 34 de stații de încărcare, în cadrul a două proiecte majore, cu o valoare totală de peste 12 milioane de euro la care se adaugă și TVA, sume eligibile 100% din PNRR.

În urma desfășurării procedurilor legale de atribuire, cele două contracte au fost încheiate cu BMC Truck & Bus SA și Karsan Otomotiv Sanayii VE Ticaret A.S.

Citește și: ASTĂZI: Primăria Alba Iulia semnează două contracte pentru furnizarea de autobuze și microbuze electrice și stații de încărcare

Prin primul proiect – „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare” – am achiziționat 21 de autobuze electrice, un microbuz nepoluant, 22 de stații de încărcare lentă (pentru autobază) și 7 stații de încărcare rapidă (pe traseu). Aceste vehicule și stații de încărcare vor fi în proprietatea Municipiului Alba Iulia și vor deservi transportul public de persoane după cum urmează: în municipiul Alba Iulia: 19 autobuze electrice, un microbuz nepoluant, 6 stații de încărcare rapidă și 22 de stații de încărcare lentă, iar pe ruta Alba Iulia – Ciugud: două autobuze electrice și o stație de încărcare rapidă.

Prin al doilea proiect – „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare în parteneriat cu comuna Ciugud” – am achiziționat 5 microbuze nepoluante și 5 stații de încărcare lentă, ce vor fi utilizate pentru transportul public local.

Aceste inițiative vor contribui semnificativ la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Alba Iulia și din zona metropolitană. Primăria Municipiului Alba Iulia se angajează să continue investițiile în infrastructura ecologică pentru un oraș mai verde și mai sustenabil.

Mulțumesc Comunei Ciugud pentru parteneriat și totodată felicit Compartimentul Relații Internaționale, Parteneriate, Inovare Urbană și Direcția Programe, care împreună cu colegii din departamentele investiții, contabilitate, achiziții, juridic, urbanism și cadastru au făcut o treabă excelentă pentru Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: O piață unică pentru industria de apărare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Hava: O piață unică pentru industria de apărare Piața unică europeană este o poveste de succes. Sigur, cu destule minusuri, dacă ne gândim la energie, de exemplu. Dar e o realitate care a promovat și stimulat economiile statelor membre, a creat oportunități și a oferit servicii mai bune pentru cetățeni. Cu toate acestea, așteptările […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea