Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Activități dedicate zilei naționale de comemorare a victimelor Holocaustului, desfășurate de elevii Colegiului National „I.M. Clain” din Blaj: Expoziții de desene, proiecții de film și dezbateri

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | Activități dedicate zilei naționale de comemorare a victimelor Holocaustului, desfășurate de elevii Colegiului National „I.M. Clain” din Blaj: Expoziții de desene, proiecții de film și dezbateri

În spiritul respectului față de istorie și al nevoii de a păstra vie memoria evenimentelor tragice care au marcat secolul trecut, catedra de istorie a Colegiului National „I.M. Clain”, Blaj a organizat activități specifice dedicate Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului – 9 octombrie, dată simbolică în care, în fiecare an, națiunea română își aduce aminte de cei care au pierit în timpul Holocaustului.

Acestea s-au desfășurat în perioada 8-9 octombrie 2024, în Centrul de Documentare si Informare al școlii, pentru a aduce în atenția elevilor povestea tragică a celor care au suferit în timpul acestui capitol întunecat al istoriei. Printre activitățile desfășurate s-au numărat proiecții de filme documentare, dezbateri și expoziții de desene, toate având ca temă suferințele victimelor Holocaustului.

Citește și: 9 octombrie 2024 | Vernisajul expoziției Regii Iugoslaviei, Alexandru și Maria. 90 de ani de la atentatul din Marsilia (1934-2024) la Sala Unirii din Alba Iulia

Au fost realizate și prezentate proiecte ale elevilor, colaje de fotografii și texte istorice și au avut loc dezbateri privind semnificația Holocaustului. Fiecare desen și poster a fost o expresie personală a sentimentelor și gândurilor elevilor, ce a fost creat cu scopul de a educa și sensibiliza colegii lor asupra importanței memoriei Holocaustului.

„Nu putem construi un viitor bazat pe toleranță și respect, dacă nu ne amintim și nu învățăm din lecțiile dureroase ale trecutului. Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este un moment de aducere aminte, dar și un prilej de a reafirma angajamentul nostru ferm împotriva antisemitismului, rasismului și xenofobiei.”, a declarant Emilia Szasz-prof. istorie.

La finalul activității, lucrările elevilor au fost expuse într-o galerie tematică, unde întreaga comunitate școlară a avut ocazia să admire creativitatea și dedicarea copiilor. Această inițiativă a fost nu doar o oportunitate de învățare, ci și un mod de a onora memoria celor care au suferit, subliniind necesitatea de a nu uita aceste lecții ale istoriei.

Tot în Centrul de Documentare și Informare a avut loc expoziția de carte dedicată temei Holocaustului, organizată și coordonată de doamnele profesoare de istorie Mihaela Lauran și Denisa Nistor. În cadrul expoziției, au fost prezentate o selecție diversificată de lucrări care abordează subiectul din perspective variate. Printre titlurile remarcabile expuse se numără lucrări de referință care documentează realitățile dure ale Holocaustului, dar și romane care redau povești emoționante ale supraviețuitorilor.

De asemenea, expoziția a inclus sesiuni de lectură și discuții interactive, menite să încurajeze elevii să își exprime gândurile și întrebările legate de Holocaust, subliniind importanța cunoașterii istoriei pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii în viitor. În concluzie, expoziția de carte a reprezentat nu doar o oportunitate de a explora literatura pe tema Holocaustului, ci și un pas important în promovarea educației și empatiei în rândul generațiilor actuale.

Activitatea s-a încheiat cu o discuție deschisă, în care elevii au împărtășit impresiile lor despre ceea ce au învățat, consolidând astfel un angajament comun pentru promovarea diversității și combaterea discriminării în societatea contemporană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare de pe 11 străzi din Alba Iulia vor începe în luna octombrie 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare de pe 11 străzi din Alba Iulia vor începe în luna octombrie 2024 Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa a anunțat că luna aceasta, vor începe lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare de pe 11 străzi din Alba Iulia. Lucrările vor fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea