Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Recepția lucrărilor la Transapuseana, BLOCATĂ de… birocrație! Se va realiza doar spre finalul lunii noiembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Recepția lucrărilor la Transapuseana, BLOCATĂ de… birocrație! Se va realiza doar spre finalul lunii noiembrie 2024

Recepția lucrărilor la DJ 107 I, cunoscut sub numele de Transapuseana, anunțată cu surle și trâmbițe pentru finalul lunii septembrie, este blocată de proceduri birocratice. Mai precis, ea nu se va putea realiza până când Institutul Național de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, spre finalul lunii noiembrie 2024.

La solicitarea ziarulunirea.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a confirmat faptul că încă nu se poate realiza recepția celei mai mari investiții într-un drum județean din România din motive birocratice:

Citește și: VIDEO | Transapuseana – DJ 107 I, povestea celei mai mari investiții din România, derulată pentru modernizarea unui drum județean

Recepția lucrărilor pentru Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, este blocată. Puteți să-i spuneți birocrație, puteți să-i spuneți cum doriți, însă nu putem recepționa până când Institutul Național de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie 2024.

Ca om de administrație, nu mă feresc să spun că este o situație frustrantă, mai ales că fiecare dintre cei care am fost implicați în acest proiect, de la Consiliul Județean, până la constructori șamd ne-am făcut temele la timp și am respectat toate termenele și standardele de calitate.

Reamintesc faptul că Transapuseana este cea mai mare investiție din România realizată pe un drum județean, lucru care confirmă implicarea totală a administrației județene din Alba pentru implementarea unor proiecte de excepție”, a spus Marius Hațegan pentru ziarulunirea.ro.

Amânarea recepției finale are consecințe în ceea ce privește garanția de bună execuție întrucât constructorul nu poate solicita restituirea unei părți din aceasta decât la realizarea recepției finale. Nu în ultimul rând, garanția lucrărilor efectuate de către constructor începe să curgă numai din momentul realizării recepției finale a lucrărilor.

Transapuseana este unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din România și face legătura între municipiul Aiud (autostrada A10) și zona Bucium (Abrud – DN 74). Drumul străbate una dintre cele mai sărace zone din România, de la Aiud – Râmeț – Ponor – Mogoș – Bucium și este o oportunitate pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei.

Transapuseana sau DJ 107 I este cea mai mare investiție într-un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de circa 73 milioane euro, mare parte din fonduri europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Minvest Deva, prin Conversmin, va asigura la Roșia Montană lucrările de întreținere, urmare a retragerii companiei Gold Corporation

Ziarul Unirea

Publicat

în

Minvest Deva, prin Conversmin, va asigura la Roșia Montană lucrările de întreținere, urmare a retragerii companiei Gold Corporation Minvest Deva, prin Conversmin, va asigura paza și întreținerea galeriilor de la Roșia Montană după retragerea Gold Corporation. Astăzi, la Secretariatul General al Guvernului, a avut o întâlnire la care au participat Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate