Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

CJCCI Alba a fost activat: Măsuri suplimentare pentru protecția cetățenilor vulnerabili și turiștilor. Avertizări meteo

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

CJCCI Alba a fost activat: Măsuri suplimentare pentru protecția cetățenilor vulnerabili și turiștilor. Avertizări meteo

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a fost activat la nivelul județului Alba! Sunt în vigoare avertizări meteo ce vizează instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului astfel.

Citește și: 29.09 – 01.10 | HARTĂ. ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în județul ALBA. Situația avertizărilor în România

COD GALBEN valabil pe raza teritoriului județului Alba și COD PORTOCALIU în sudul județului Alba, valabile până pe data de 29 septembrie ora 20.00.

Pentru că siguranța tuturor cetățenilor este importantă, am dispus măsuri suplimentare de prevenire și supraveghere a persoanelor vulnerabile aflate în toate comunele și orașele județului.

Concomitent, pompierii efectuează controale riguroase în zonele frecventate de turiști, cu o atenție deosebită asupra campingurilor.

De asemenea, responsabilitatea primarilor este esențială în gestionarea situațiilor de urgență. Astfel, am solicitat tuturor primarilor să fie proactivi și să asigure o comunicare constantă cu cetățenii și cu autoritățile, în special în aceste momente critice prin serviciul de permanență.

 

Totodată, sfătuiesc cetățenii din județul Alba să se informeze din surse oficiale și să țină cont de starea vremii înainte de a face deplasări, mai ales în zonele de munte!

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba, forțele de intervenție au fost dublate în zonele sub incidența codului portocaliu de ploi, pentru a putea răspunde prompt oricăror situații de urgență.

 

Pe perioada de valabilitate a codurilor de ploi, la nivelul ISU Alba a fost activată grupa operativă care în cooperare cu personalul din cadrul Instituției Prefectului Alba și a Serviciului de Gospodărire a Apelor Alba vor monitoriza constant situația hidro-meteorologică la nivelul județului Alba pentru a gestiona eficient situațiile apărute pe teritoriul județului.

 

Se așteaptă ca precipitațiile în județul Alba să continue până mâine, 30 septembrie, ora 10.00.

‼️ Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația DSU sunt sursele oficiale de unde puteți afla măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Transmite Instituția Prefectului Județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 120 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 48 de ore, în Alba: Amenzi de peste 39.000 lei și patru permise reținute

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Peste 120 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 48 de ore, în Alba: Amenzi de peste 39.000 lei și patru permise reținute În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea