Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

29.09 – 01.10 | HARTĂ. ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în județul ALBA. Situația avertizărilor în România

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

29.09 – 01.10 | HARTĂ. ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în județul ALBA. Situația avertizărilor în România

Hidrologii INHGA au instituit Codul Roșu, care este valabil începând de luni, de la miezul nopții, până marți, la ora 10:00. Acesta vizează râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Prut și Siret, în județele Vaslui și Galați. De asemenea, începând de astăzi, de la ora 12:00, până luni, la ora 23:00 este în vigoare Codul Portocaliu, care va afecta râuri din bazinele hidrografice: Mureș, Râul Negru, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Prahova și Buzău.

Citește și: Măsuri în urma avertizărilor ANM de cod galben și portocaliu: Precizări pentru cetățeni și conducători auto

Acest cod este activ și în intervalul 29 septembrie, ora 20:00 – 1 octombrie, ora 18:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Prut, Jijia, Bârlad, Siret și râurile din Dobrogea.

Totodată, începând de astăzi, de la ora 12:00, până luni, la aceeași oră, se află sub incidența Codului Galben râuri din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Bega și Timiș.

Același cod este valabil și în intervalul 29 septembrie, ora 12:00 – 1 octombrie, ora 23:00, pe anumite sectoare de râuri din zonele Transilvaniei, Banatului, Olteniei, Munteniei, Bucovinei, Moldovei și Dobrogei.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Pentru siguranța populației, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de către autoritățile locale și evitarea circulației în zonele aflate sub incidența codurilor hidrologice.

Menționăm că Avertizarea Cod Roșu presupune risc de inundații majore, care poate necesita adoptarea unor măsuri deosebite pentru evacuarea oamenilor şi bunurilor, impunerea de restricţii la folosirea podurilor şi căilor de transport și exploatarea construcţiilor hidrotehnice.

De asemenea, in secţiunile monitorizate hidrometric, se pot produce depășiri semnificative ale COTELOR DE PERICOL / Fazei a III – a de apărare (mai mari de 20-30 cm).

Din cauza intensității majore a fenomenelor hidrologice prevăzute a fi periculoase, se pot înregistra pagube economice însemnate şi poate exista un risc semnificativ pentru viața oamenilor.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

FOTO: Arhiva ZiarulUnirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    marius

    29 septembrie 2024 la 17:00

    Totul e apocaliptic. Debitul Dunării, valul, temperatura, vântul, ploaia, INHM, știriștii, prognozele, timpul, neputința, dimensiunea, tonul vocii, îngrijorarea, alerta, evacuarea, dezastrul, consecințele, omul, perspectiva, cauza și, firește, politicul. Ce bine că există un ARAT Făt ieșit la viață înainte de termen. Fără el, Romania ar fi dispărut de pe fata pământului, iar visul American care subjugă tara ar fi murit, acum când deja e atins pragul adolescentei ca Anticrist. Teama se propaga în fiecare secundă, în fiecare casă, în fiece ființă. Rolul gândacilor de Colorado instruiți la școala neomarxismului licurician devenid pe zi ce trece principal în piesa scrisă de fiii satanei și montată cu dibacie de regizori posedați.
    ps. am ieșit în fața casei,ca să consultat vremea și am constatat ca nu se răcise. Acest fapt se datorează mie fiindcă azi noapte i-a dat paracetamol cu ceai de cimbru și i-am făcut masaj cu carmol. Momenta a-ncetat să lăcrimeze. Este chiar senina si veselă. Traiască teroarea și barvii săi repre ZEN tanti. Trăiască si înflorească fiii și ficele ei care, cu certitudine vor continua opera mareata a parintilor morti sufletește și spiritualicește. Asteptam un punct de vedere din partea astrologilor, numerologilor, ologilor, ghicitorilor în maruntaiele pamantului si ale gainii drogate precum si ale vizionarului Romaniei, eminenta sa cacanie Klaus Viitură Jhoannys.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cursurile cu prezență fizică pot fi suspendate în unele școli. Precizări din partea Ministrului Educației, Ligia Deca

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cursurile cu prezență fizică pot fi suspendate în unele școli. Precizări din partea Ministrului Educației, Ligia Deca Ligia Deca, Ministrul Educației, a anunțat în cursul zilei de 29 septembrie 2024 măsuri speciale pentru protejarea siguranței elevilor și a personalului din unitățile de învățământ din România, menționând faptul că activitatea didactică cu prezență fizică va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea