Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Când vor fi alimentate cardurile sociale cu o noua tranșă

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Vouchere pentru alimente 2024: Când vor fi alimentate cardurile sociale cu o noua tranșă

Minstrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat faptul că, în luna octombrie a acestui an, urmează să fie încărcate cardurile sociale cu o nouă tranșă de bani. Aproximativ 2,6 milioane de români beneficiază de acest ajutor financiar.

Citește și: Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice

„Pentru luna octombrie, o să avem o nouă tranșă din tichetele sociale, dacă vreți, renumitele vouchere pentru alimente de 250 lei. Am majorat şi plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni.

Cu privire la măsurile de investiții, pentru persoanele vulnerabile, pentru eficiență energetică, pentru că sunt două măsuri, pe de o parte, pentru eficiență energetică și, pe de altă parte, vouchere pentru achizitionare de panouri fotovoltaice şi baterii de stocare, vouchere de 10.000 euro cumulat. În luna octombrie demarăm sesiunea pentru aceste două tipuri de măsuri, pe partea de panouri fotovoltaice. raport/…/ și corelat cu stocare. Avem 10.000 euro la dispoziție pentru cetătenii vulnerabili. Pe partea de eficienţă energetică, respectiv lucrări de eficientizare a caselor, a locuinţelor tot pentru persoane vulnerabile, avem o sumă ceva mai mare, de 20.000 euro”, a anunțat, Adrian Câciu.

Citește și: Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit

Câte tranșe de bani mai primesc românii în 2024

În acest an, programul social „Sprijin pentru România”, care oferă românilor cu venituri mici un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente, se desfăşoară în condiţii asemănătoare cu cele din 2023, fiind modificată, așa cum ați citit mai sus, limita de venituri.

Până în prezent, beneficiarii au primit sumele corespunzătoare în lunile februarie, aprilie, iunie şi august. Astfel, mai rămân de acordat doar două transe, în lunile octombrie şi decembrie, totalizând 500 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea