Rămâi conectat

Actualitate

„Camera de detenție” din școli: Cum va funcționa și cine îi supraveghează pe elevi. Ministrul Educației – „Nu se pune absență, dar se informează familia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Camera de detenție” din școli: Cum va funcționa și cine îi supraveghează pe elevi. Ministrul Educației – „Nu se pune absență, dar se informează familia”

Ministru Educației, Ligia Deca, a declarat recent că o „cameră de detenție”, poate fi, de fapt, un spațiu precum biblioteca sau o altă sală de clasă liberă la acel moment în care elevii care deranjează ora de curs și pe colegii lor să fie duși.

„Nu este o cameră de detenție, este un spațiu în care poate că și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de curs de colegii lui, tocmai pentru a asigura dreptul la educație a întregului colectiv școlar. Poate fi biblioteca, poate fi o altă sală de clasă care nu este utilizată în acel moment. În momentul în care un copil deranjează ora și pe toți colegii lui, el poate fi extras de către școală într-o sală specială unde face activități educaționale decise de către cadrul didactic sau lecturează, dacă este la bibliotecă”, a afirmat Ligia Deca, la Digi 24.

Potrivit ministrului, în regulamentul de organizare și funcționare există posibilitate ca școala să extragă elevul recalcitrant din oră.

Citește și: Sala de detenție pentru elevi, introdusă în școlile din România din septembrie 2024: Ce prevede noul Statut al Elevului

„Elevul poate fi extras de consilierul școlar, dacă școala are această posibilitate, poate fi profesorul de serviciu, poate fi un alt cadru didactic. (…)Mulți ne-au spus că au nevoie de măsuri pentru cei care realmente deranjează ora fără să simtă că există vreo măsură pe care școala să o poată lua. Pentru că nu poți să îl dai afară”, a mai explicat Deca.

Cine îi supraveghează pe elevi, la camera de detenție

Elevul care a fost recalcitrant va fi supravegheat de un cadru didactic. Acestuia nu i se absență, dar se informează familia.

„Este informată familia, iar în momentul în care aceste comportamente se repetă există alte sancțiuni care pot fi aplicate cum ar fi scăderea notei la purtare și celelalte sancțiuni din Regulamentul de organizare și funcționare. Ea nu este o măsură unică. Este una dintre multele măsuri pe care Regulamentul le prevede, atunci când comportamentul este în afară normelor care ar trebui să le respectăm într-o școală”, a spus Ligia Deca.

Potrivit sursei citate, astfel de măsuri fac parte din strategia de combatere a violenței în școli și a fenomenului de bullying.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bărbat din Alba, reținut pentru încălcarea ordinului de protecție: Și-a amenințat propria mamă cu acte de violență

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Bărbat din Alba, reținut pentru încălcarea ordinului de protecție: Și-a amenințat propria mamă cu acte de violență La data de 10 septembrie 2024, polițiștii Postului de Poliție Arieșeni au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 44 de ani, din comuna Arieșeni, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea