Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului
Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului
Într-un oraș din România, oamenii pot primi amenzi dacă nu au număr pe ușa apartamentului. Primăria din Oradea a încasat până acum peste 3.000 de astfel de amenzi.
Cei care nu au numărul apartamentului trecut pe ușa de la intrare riscă amenzi de 100 de lei. Aceasta, în baza unei hotărâri de Consiliu Local din 2017. În ultimii 4 ani, 3.000 de orădeni au primit amenzi din acest motiv.
Autoritățile spun că este important ca numărul apartamentului să fie vizibil, deoarece acest lucru ajută echipele medicale să ajungă mai devreme la adresa pacientului. Măsura există și la Timișoara. În acest oraș, însă, amenzile sunt mai mari, de 1.500-2.500 de lei. Totuși, nimeni nu a primit până acum amendă pentru că nu are afișat numărul apartamentului pe ușa de la intrare.
Citește și: Amenzi pentru românii care îşi spală maşina în faţa blocului sau chiar în propria curte. Sancțiunile diferă în funcție de oraș
Într-un oraș de la noi din țară, oamenii pot fi amendați dacă hrănesc porumbeii sau dacă nu au numere pe locuințe.
Cât este amenda pentru aceste nereguli
O femeie din Oradea a fost sancționată cu 100 de lei pentru că nu avea număr pe ușa apartamentului, în momentul în care forțele de ordine au venit în control. „A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării”, a spus femeia amendată.
Autoritățile locale au venit cu argumente serioase când au venit cu astfel de hotărâri, mai ales cea privind numerotarea domiciliului, unde sancțiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.
„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și immobile”, spune Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. După șapte ani de la adoptarea acestei măsuri, ea încă se află în vigoare deoarece, potrivit autorităților, acest lucru ajută serviciile de urgență să ajungă mai repede la adresă.
3.000 de orădeni au primit astfel de sancțiuni
„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, a transmis femeia amendată.
Din 2020 și până în prezent, peste 3.000 de orădeni au primit astfel de amenzi, iar aceleași măsuri au fost luate și în Timișoara.
„Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei, la 2500 de lei”, a spus Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara. Cei care hrănesc porumbeii din centrul orașului sunt amendați, deoarece excrementele păsărilor distrug clădirile din zona istorică.
„Mi se pare un pic exagerat, amendați nu, eventual niște avertismente, anunțuri că nu e bine să hrănim porumbeii”, a zis o localnică.
Câteva persoane au fost amendate cu 200 de lei în acest sens, iar alte 40 au primit avertismente. De asemenea, polițiștii din Baia Mare au început să aplice amenzi de până la 1.500 de lei pe cei care dau bani cerșetorilor. În ultima vreme au apărut mai multe persoane fără adăpost, care devin agresive, iar această măsură poate reduce fenomenul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată