Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aventurile penale ale unui bărbat din Cut după un scandal cu fratele său: Motivul pentru care a dat foc unei mașini și cât va sta după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aventurile penale ale unui bărbat din Cut după un scandal cu fratele său: Motivul pentru care a dat foc unei mașini și cât va sta după gratii

Un bărbat de 55 de ani, din comuna Cut, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trei capete de acuzare: distrugere, conducere fără permis și refuzul prelevării de probe biologice. Dosarul are la bază un conflict familial între acesta, pe de o parte, și fratele său și soția acestuia, de celalaltă parte.

Scandalul a culminat în data de 15 aprilie a.c., când Sandu B. s-a hotărât să incendieze mașina fratelui său. Cu o zi mai devreme, acesta rămăsese fără permis de conducere. Polițiștii au vrut să îl testeze cu aparatul etilotest pentru că mirosea a alcool, însă acesta a refuzat, drept pentru care s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

Citește și: Cazul MONSTRULUI din Cugir, care a violat mai multe minore, printre care și fiica sa, va fi REJUDECAT: De ce fapte mai este acuzat bărbatul

S-a întâmplat după un scandal care a avut loc la locuința fratelui său și care a fost stins după o intervenție a polițiștilor. O zi mai târziu, a mers și și-a recuperat mașina, a circulat cu ea timp de aproape 20 de minute, până a ajuns în fața casei fratelui său.

Potrivit magistraților, bărbatul a dat foc mașinii, iar pe post de combustibil a folosit ulei de motor. Cu ajutorul unor obiecte de îmbrăcăminte a aprins focul, care a afectat aproape 40% din autoturism. La două zile de la incendiere a fost arestat preventiv, fiind, și în prezent, închis la Penitenciarul Aiud.

„Având în vedere distanţa foarte apropiată la care a fost incendiat autoturismul faţă de casele locuite, ora foarte târzie în noapte, când majoritatea oamenilor dorm, şi că în foarte multe cazuri autoturismele incendiate explodează, cu certitudine infracţiunea de distrugere prin incendiere a fost de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, şi anume casele din apropiere şi oamenii ce le locuiau sau care au încercat să stingă incendiul.

Incendiul a fost oprit datorită faptului că partea civilă a intervenit într-un timp foarte scurt aruncând cu apă. Există legătură de cauzalitate între incendiere şi distrugerea autoturismului. Inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptelor și nu a cooperat cu organele judiciare, a refuzat semnarea oricărui act procedural întocmit în cursul urmăririi penale.

Nu este cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul României, însă a suferit multiple condamnări în străinătate, inclusiv pentru infracţiuni rutiere”, se susține în hotărârea Judecătoriei Sebeș, din 14 august 2024.

Instanța i-a mai interzis dreptul de a de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, precum și dreptul de a se afla în intravilanul localităţii Cut timp de 5 ani de la data liberării din închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Polițist din cadrul IPJ Alba, suspect de LUARE de MITĂ, ARESTAT la domiciliu. A fost suspendat din activitate pe perioada anchetei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Polițist din cadrul IPJ Alba, suspect de LUARE de MITĂ, ARESTAT la domiciliu. A fost suspendat din activitate pe perioada anchetei Un polițist din cadrul IPJ Alba, a fost arestat la domiciliu. Acesta este suspect pentru luare de mită și a fost suspendat din activitate pe perioada anchetei. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, polițistul Petrean Nicolae Constantin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea