Rămâi conectat

Actualitate

20 – 21 august | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de până la 38 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

20 – 21 august | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de până la 38 de grade

ANM a emis marți, 20 august, noi atenționări cod galben, cod portocaliu și cod roșu de caniculă, în Alba și alte județe din țară, valabil până în 21 august.

Citește și: Cum va fi VREMEA în primele săptămâni de toamnă: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

COD GALBEN- 20 august

Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

COD PORTOCALIU- 20 august

Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

COD ROȘU- 20 august

În județele Arad și Bihor valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN- 21 august

În Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentalăva fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Notă: joi și vineri valul de căldură se va menține în regiunile sudice și sud-estice, iar la sfârșitul săptămânii se va extinde din nou în aproape toată țara.

COD PORTOCALIU- 21 august

În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la președinția României pe grupurile interne ale PSD

Bera Larisa

Publicat

în

Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la președinția României pe grupurile interne ale PSD Premierul Marcel Ciolacu și-a anunțat, marți, colegii din partid, printr-un mesaj intern, că a luat decizia să candideze la președinția României. Anunțul oficial urmează să fie făcut astăzi, prin intermediul unui mesaj video înregistrat de liderul PSD, potrivit News.ro. Citește și: Mircea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea