Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Deșteaptă-te române” va răsuna pe scena principală de la UNTOLD, cântat de Nicolae Furdui Iancu: Omagiu adus lui Avram Iancu la bicentenar

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Deșteaptă-te române” va răsuna pe scena principală de la UNTOLD, cântat de Nicolae Furdui Iancu: Omagiu adus lui Avram Iancu la bicentenar

”Deșteaptă-te române” va răsuna duminică, 11 august 2024, pe scena principală de la UNTOLD, cântat de Nicolae Furdui Iancu, ca omagiu adus lui Avram Iancu la bicentenarul nașterii Crăișorului Munților.

Eroul național Avram Iancu va fi omagiat în cadrul celui mai mare festival de muzică din România Untold. Momentul omagial va avea loc duminică, începând cu ora 20, pe Cluj Arena și este organizat de Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” în parteneriat cu Festivalul Untold în contextul aniversării a 200 de ani de la nașterea conducătorului revoluției românilor din Transilvania de la 1848-1849, a anunțat în exclusivitate ziarulfaclia.ro.

Evenimentul va fi susținut de către Ansamblul Folcloric „Dor Transilvan” al Companiei de Transport Public și de către celebrul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu.

Timp de 15 minute, pe scena mare Untold amenajată pe Cluj Arena vor răsuna cântece patriotice interpretate de Nicolae Furdui Iancu. Astfel, cei prezenți vor putea asculta „Imnul Național al României”, „Din Țara Moților noi am venit” și „Dragu-mi-i mie să joc”, organizatorii sperând ca tot stadionul să cânte împreună cu artistul și să se creeze o atmosferă vibrantă așa cum s-a întâmplat la meciurile echipei naționale de fotbal pe stadioanele din Germania în cadrul Campionatului European de Fotbal.

Momentul dedicat eroului național se va încheia cu o demonstrație de dans popular prezentată de Ansamblul „Dor Transilvan” pe un mixaj de muzică populară și muzică electronică.

„Am gândit acest moment pentru a aduce omagierea eroului național Avram Iancu în rândul tinerei generații, care trebuie să-l cunoască, să-l aprecieze și să-l iubească pe „Avram Iancu”. Și unde să facem altundeva mai potrivit acest lucru decât la cel mai mare festival al tineretului care are loc în România?!”, a declarat Tiberiu Groza, președintele Societății Cultural Patriotice „Avram Iancu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pălăriile Dădârlat, produse într-un atelier din Alba, vedete la UNTOLD: Modele special create pentru cel mai mare festival din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pălăriile Dădârlat, produse într-un atelier din Alba, vedete la UNTOLD: Modele special create pentru cel mai mare festival din România Pălăriile Dădârlat, brandul românesc care a luat naștere în Alba de mai bine de un secol, produse din generație în generație cu multă iubire, pasiune și suflet, sunt vedetele festivalului UNTOLD care a debutat astăzi, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea