Când intră pensiile pe card în august 2024 și când vine poștașul cu banii: Pensionarii vor primi și deciziile de recalculare
Când intră pensiile pe card în august 2024 și când vine poștașul cu banii: Pensionarii vor primi și deciziile de recalculare
Pensionarii din România vor primi pensiile pentru luna august 2024 conform unui calendar specific, diferențiat între cei care primesc banii prin poștă și cei care îi primesc pe card.
În contextul modificărilor recente ale legii pensiilor, această lună va fi importantă și prin faptul că vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor.
Pentru cei 2.500.000 de pensionari care primesc pensiile prin poștă, banii vor fi livrați de poștași în perioada 1-10 august. Casele de Pensii au colaborat intens cu Poșta Română pentru a se asigura că toate deciziile de recalculare a pensiilor, deja emise în număr de 1.000.000, vor ajunge la destinatari în aceeași perioadă.
Citește și: PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor
Când intră pensiile pe card?
Ceilalți seniori vor primi pensiile pe card. Pentru ei, banii vor fi intra în cont între 12 și 14 august. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a încheiat convenții cu mai multe bănci pentru a facilita această modalitate de plată.
Pensiile vor crește de la 1 septembrie
Amintim că, de la începutul lunii septembrie, majoritatea pensionarilor vor avea venituri mai mai datorită recalculării.
Totuși, vor exista și români care nu vor primi niciun ban în plus la recalculare. Cei care în urma acestui proces ies cu o pensie mai mică vor primi aceeași pensie pe care au primit-o până acum.
Autoritățile au precizat de nenumărate ori că pensionarii care vor fi cei mai avantajați vor fi cei care au lucrat o perioadă lungă de timp. Aceștia au un stagiu de cotizare care depășește 35 de ani, adică cel complet.
În declarațiile sale anterioare, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, spunea că acești seniori ar putea avea pensiile majorate și cu 90%.
După această recalculare va mai avea loc o alta, numită „mica recalculare”. În cadrul acesteia vor fi luate în considerare sporurile pe care românii le-au primit în timpul muncii. Atenție, însă, că se iau în calcul doar sporurile pentru care angajatorul a plătit impozit.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată