Rămâi conectat

Actualitate

Titularizare 2024: ASTĂZI are loc proba scrisă. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Titularizare 2024: ASTĂZI are loc proba scrisă. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Ministerul Educației a publicat luni seara lista centrelor în care se desfășoară proba scrisă a examenului de titularizare, după ce o parte dintre acestea au fost schimbate, din cauza caniculei.

Examenul național de titularizare constă în două probe. La finalul lunii mai au început probele practice și inspecțiile la clasă, care s-au desfășurat până aproape de sfârșitul lunii iunie. După susținerea acestor probe, cei nemulțumiți au putut depune contestații.

Reguli în sala de examen la proba scrisă de la Titularizare 2024

Accesul candidaților în centrele de concurs este permis până la ora 8.00, conform procedurii Ministerului Educației nr. 29389/21.06.2024. Candidații au obligația de a redacta lucrarea scrisă pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră, după cum se arată în document, informează edupedu.ro.

Citește și: TITULARIZARE 2024, în Alba: 702 candidați, susțin miercuri, 17 iulie, proba scrisă a concursului. Precizările IȘJ în contextul codului roșu de caniculă

Potrivit documentului, în fiecare sală de concurs se recomandă să fie repartizați, de regulă, 15-20 de candidați/sală, care susţin concursul la cel puțin două discipline diferite.

În toate sălile de concurs vor fi camere audio-video. Înainte de a începe proba scrisă, președintele comisiei din centrul de concurs instruiește profesorii asistenți, responsabilii de săli şi profesorii asistenți desemnați pentru utilizarea platformei de evaluare la nivelul sălilor de concurs.

În data de 17 iulie 2024, anterior începerii probei scrise, președintele comisiei din centrul de concurs instruiește profesorii asistenți, responsabilii de săli şi profesorii asistenți desemnați pentru utilizarea platformei de evaluare la nivelul sălilor de concurs cu privire la aplicarea şi respectarea prevederilor prezentei Proceduri. Repartizarea în săli a profesorilor asistenti se realizează, conform unei proceduri proprii, luând în considerare că acestia trebuie să aibă specializări diferite de cea a candidaților din sălile de concurs.”

În procedură se arată că accesul candidaților în centrele de concurs este permis până la ora 8.00. Transmiterea plicurilor sigilate cu subiecte în sălile de concurs se realizează de către preşedinte şi secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs, astfel încât la ora 9:00 acestea să fie desfăcute în prezența candidaților.

Candaţii trebuie să ia nota 7 pentru a obţine un post de titular

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Candidații au obligația de a redacta lucrarea scrisă pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza și cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate şterge.

Pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit.

Cum se corectează o greșeală: Candidații care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

Când poate fi anulată o lucrare

Art. 6 – „(5) Înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii (inclusiv denumiri de unități de învăţământ) care nu au legătură cu cerințele subiectului în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor scrise.”

Proba scrisă de la examenul de Titularizare 2024 are loc pe 17 iulie

Cea de-a doua probă la examenul de titularizare 2024, cea scrisă este programată pe data de 17 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 23 iulie, urmând ca rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, să fie anunţate la sfârșitul lunii iulie, pe 31. După care va avea loc Repartizarea candidaţilor ce se va desfăşura pe 1 şi 2 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 17 iulie 2024, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din Alba și alte județe din țară.  Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea