Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Informatizarea Primărei Alba Iulia este un model pentru alte administraţii din ţară”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, coordonatorul de proiecte al Direcţiei de Programe a Primăriei municipiului Alba Iulia, Nicuşor Moldovan şi Florian Ivan, reprezentantul Microsoft România s-a pus punct primului proiect prin care administraţia albaiuliană îşi eficientizează activitatea şi serviciile oferite cetăţenilor. „Servicii de E-administraţie şi Managementul Teritoriului pentru Primăria Alba Iulia” a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” şi are o valoare de aproximativ 500.000 de euro. El este urmat de un alt proiect aflat acum în implementare „Sistem Informatic pentru Implementarea Modelului de Management al Relaţiei cu Cetăţenii (CRM) în Administraţia Publică Locală prin Servicii Electronice Moderne”, al cărui contract de finanţare a fost semnat de curând la Alba Iulia de chiar ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme. Valoarea totală a acestui proiect este de aproape 1,5 milioane de euro şi are o durată de implementare de 23 de luni. El urmăreşte extinderea funcţionalităţii sistemelor existente realizate prin primul proiect şi oferirea unor mijloace de comunicare internă în administraţia locală şi de gestiune a comunicare mai eficientă cu cetăţenii. Concret se vor crea mijloacele ca orice problemă, sesizare sau cerere adresată Primăriei municipiului Alba Iulia să fie eficient urmărită şi rapid rezolvată.
„Ceea ce s-a realizat la Primăria Alba Iulia este un lucru mare . Acum câţiva ani s-a gândit cineva că tehnologia informaţiei poate fi o pârghie de dezvoltare. Cred că o primărie este un organism foarte complex prin răspunsurile pe care trebuie să le dea diferiţilor actori din comunitate, prin colaborarea cu alte adminsitraţii şi prin eficientizarea angajaţilor proprii. Prin implementarea care s-a făcut aici am reuşit să creăm un model nu numai pentru alte primării din România, ci unul care poate fi exportat. Noi cei de la Microsoft vom face cunoscute aceste rezultate prin toate mijloacele noastre”, a declarat Florian Ivan, reprezentatul Microsoft România.
Strategia de informatizare a administraţiei albaiuiliene a fost făcută în anul 2007 şi cuprindea iniţial 14 proiecte. Ele au fost apoi concentrate în cele două proiecte amintite mai sus.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba Construit într-un loc deosebit de pitoresc, schitul Izvorul Poşaga este situat în comuna Poşaga, judeţul Alba, 43 km SV de Turda şi 50 km E de Câmpeni. În apropiere, curge pârăul „Valea Poşagăi” precum şi izvorul datorită căruia schitul este cunoscut, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea