Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Directorii liceelor pedagogice din ţară se sfătuiesc la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 10 martie, începe la Blaj consfătuirea naţională a directorilor liceelor pedagogice din ţară, la discuţii urmând să fie prezenţi reprezentanţi din conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ne-a informat prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba.
Timp de 3 zile, la Colegiul Naţional „I.M. Clain”, cu tradiţie în pregătirea viitoarelor cadre didactice cu calificare de bază excelentă, vor fi dezbătute următoarele puncte aflate pe ordinea de zi: diagnoza procesului educaţional în liceele pedagogice, la nivelul fiecărui judeţ, pentru anul şcolar 2009 – 2010, corelarea proiectării curriculare pentrru profilul pedagogic cu obiectivele Legii educaţiei naţionale nr. 1 /2011, elaborarea sau revizuirea planurilor-cadru ale specializărilor profilului pedagogic pentru anul şcolar 2011 – 2012. De asemenea, va avea loc o dezbatere cu privire la introducerea de noi specalizări la profilul pedagogic, în acord cu exigenţele europene în domeniu şi cu noile configuraţii interne ale pieţei muncii şi se va realiza un schimb de bune practici între liceele pedagogice din ţară.
Ultima promoţie a liceelor pedagogice a absolvit liceul pedagogic în anul 2009, iar după 3 ani de pauză clasele cu profil pedagogic au fost reînfiinţate, în judeţul Alba funcţionând câte o clasă care pregăteşte elevele în meseriile de învăţătoare şi educatoare la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj şi în Munţii Apuseni, la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea