Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cardurile sociale, din ce în ce mai accesibile pentru români: La ce valoare a crescut plafonul pe care trebuie să îl atingă cei cu venituri mici

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cardurile sociale, din ce în ce mai accesibile pentru români: La ce valoare a crescut plafonul pe care trebuie să îl atingă cei cu venituri mici

Cardurile sociale pentru alimente, acordate de stat român, vor fi extinse la un număr mai mare de beneficiari în 2024, ca urmare a unei modificări legislative.

Astfel, plafonul veniturilor beneficiarilor crește de la 1.700 de lei, cât este în prezent, la 2.000 de lei.

Această măsură va permite ca aproximativ 1,5 milioane de români să beneficieze de ajutorul de 250 de lei acordat o dată la două luni pentru alimente.

În 2023, cardurile sociale au fost acordate unui număr de aproximativ 1,2 milioane de români.

Pe lângă majorarea plafonului veniturilor beneficiarilor, Guvernul a extins și valabilitatea cardurilor de energie până la data de 31 martie 2024.

Această măsură are ca scop sprijinirea gospodăriilor vulnerabile în sezonul rece.

„Aceste măsuri sunt menite să sprijine familiile și persoanele vulnerabile în această perioadă dificilă”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | George Țălnar, antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj: ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările”

Ziarul Unirea

Publicat

în

George Țălnar, antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj: ”Întotdeauna mi-au plăcut provocările” George Țălnar este noul antrenor principal al echipei U18 de la Universitatea Cluj, de la 1 iulie 2024. Totodată, rămâne implicat în proiectul OptimumGT Alba Iulia, în care crede cu tărie și pe care speră  să-l dezvole și să-l aducă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea