Rămâi conectat

Ştirea zilei

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de inundații în județul ALBA: Care sunt zonele vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de inundații în județul ALBA: Care sunt zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații valabile pentru județul Alba și alte zone din țară, până în 3 decembrie.

Avertizările sunt emise în contextul în care, în următoarea perioadă, sunt prognozate ploi abundente.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare” – INHGA.

COD GALBEN: 30 noiembrie, ora 18.00 – 3 decembrie ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice:

Arieș (județele: Alba și Cluj)
Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad)

COD PORTOCALIU: 1 decembrie, ora 3.00 – 3 decembrie, ora 12.00 pe râurile din bazinele hidrografice:

Arieș – bazin amonte S.H. Baia de Arieș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș (județele: Alba și Cluj).

Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Târnava, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte confluență cu râul Orăștie (județele: Alba și Hunedoara)

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Intervenție a drumarilor DN 67C Transalpina pentru îndepărtarea aluviunilor și a unui arbore doborât de vânt pe carosabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Intervenție a drumarilor DN 67C Transalpina pentru îndepărtarea aluviunilor și a unui arbore doborât de vânt pe carosabil Traficul rutier este îngreunat luni dimineața pe DN 67C Transalpina, din cauza unui arbore căzut pe carosabil și a aluviunilor aduse de apă. Citește și: Lucrări pe Transalpina, la Săsciori și Șugag, pentru stabilizarea zonelor cu pericol […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea