Rămâi conectat

Actualitate

Peste 200 de familii din Alba au rămas fără alocaţiile copiilor din cauza absenţelor de la şcoală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    O situaţie îngrijorătoare, privind interesul copiilor din judeţul nostru pentru frecventarea şcolii, reiese din ultimele date centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba privind suspendarea sau diminuarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Legislaţia prevede că familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară, beneficiază de alocaţie în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ organizate potrivit legii, cu excepţia celor care le întrerup din motive medicale, şi nu înregistrează în cursul unui simestru absenţe nemotivate  care să conducă la scăderea sub 8, a notei la purtare.
În urma datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a situaţiei privind frecventarea cursurilor de către copii, în semestrul I al anului şcolar 2011 – 2012, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a luat măsura suspendării alocaţiei pe o perioadă de 3 luni, pentru 215 familii, dintre care 190 în luna februarie şi 25 în luna martie, şi diminuarea cuantumului alocaţiei pentru alţi 346 de beneficiari, din care 129 în luna februarie şi 217 în luna martie.
În total, în judeţul Alba, 4.916 de familii beneficiază de alocaţie de susţinere a familiei, mai multe cu aproape 800 decât în judeţul Cluj. De asemenea, numărul familiilor clujene rămase fără alocaţie pentru următoarele 3 luni este de doar 90, faţă de 215 în Alba.
În concluzie, vorbim de cea mai proastă economie, dacă poate fi numită aşa, pe care statul o face în judeţul Alba, prin aceste tăieri cauzate de absenţele copiilor. Preţul plătit pe termen lung de către societate, pentru lipsa educaţiei membrilor săi, este de obicei unul extrem de mare.
Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis marți după-masa o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 16.55-24.00. Citește și: 23 iulie | COD GALBEN de furtună în județul Alba: Vijelii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea