Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Profesor universitar la ASE, despre majorarea impozitelor din dobânzi și comisioane: ”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți?”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Profesor universitar la ASE, despre majorarea impozitelor din dobânzi și comisioane: ”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți?”

Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice din București, a avertizat că impozitele cresc prețurile și sărăcesc românii.

Într-un comentariu publicat pe Facebook, Păun a criticat impozitarea veniturilor din dobânzi și comisioane, care a fost majorată de la 1% la 2%.

”Când pui impozite în stânga și dreapta, ce te aștepți? După ce impozitarea veniturilor din dobânzi și comisioane a intrat în Parlament cu propunerea de 1% și a ieșit cu 2%, la ce te aștepți? Asta în plus de cele 70 de aberații legislative anti-bănci. Ce credeai? Că nu se vor pune imediat în preț? Degeaba te oțărăști acum la bănci. Era de gâgă asta. De fapt, toți vor face asta cu pachetul fiscal, a se citi țopăiala asta fiscală, scremută din măruntaiele de partid de specialiști care habar nu au de economie. Mai ales aia de piață”, a scris Păun.

Păun a explicat că impozitele sunt costuri pentru afaceri, care sunt apoi transferate consumatorilor prin creșterea prețurilor.

”Pe scurt și teoretic: taxa/impozitul sunt costuri, ca orice alt preț plătit să produci ceva. Se adaugă la celelalte costuri și se duce în preț. Este cel mai ușor de dus avest cost în preț pentru că îl au toți. Și îl vor duce toți mai ales când statul ia aceste taxe și nu oferă mare lucru de ele. Multe boscorodeli, șuturi în fund și stres. Afacerile nu sunt instituții caritabile de finanțat speciali din profitul lor”, a mai scris Păun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, campion județean la cross. A obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, campion județean la cross. A obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar Alexandru Simandi, de la Școala Ioan de Hunedoara din Sântimbru, este campion județean la cross, după ce a obținut locul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Citește și: FOTO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea