Rămâi conectat

Ştirea zilei

Directorul DNSC avertizează populația cu privire la măsurile de scuritate în mediul online: ”Sute de mii de evenimente zilnic”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Directorul DNSC avertizează populația cu privire la măsurile de scuritate în mediul online: ”Sute de mii de evenimente zilnic”

Directorul DNSC, Dan Cîmpean, dezvăluie numere alarmante privind evenimentele cibernetice și subliniază necesitatea măsurilor de securitate în mediul online.

Directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Dan Cîmpean, a adus la cunoștință că instituția sa monitorizează zilnic între 500.000 și 800.000 de evenimente cibernetice, cu între 20.000 și 30.000 de potențiale atacuri și incidente, subliniind că acestea sunt de o complexitate extrem de mare și nu există o soluție unică pentru combaterea lor.

În cadrul unei conferințe de presă, Dan Cîmpean a răspuns la o întrebare legată de numărul sesizărilor privind site-uri malițioase pe care instituția le-a înregistrat anul trecut. Acesta a precizat că au fost înregistrate mii de astfel de sesizări, dar a subliniat faptul că instituția se confruntă cu un volum masiv de evenimente cibernetice în fiecare zi.

De asemenea, în aceeași conferință de presă, șeful Biroului Prevenire din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Sorin Stănică, a vorbit despre cele două mari tipuri de fraudă online care preocupă în prezent autoritățile. Stănică a menționat că există infracțiuni favorizate de mediul online, precum și înșelăciuni care sunt legate de bani și atacuri cibernetice de tip malware, cum ar fi ransomware-urile, care au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. El a subliniat importanța securizării sistemelor pentru a evita astfel de incidente.

Această dezvăluire a directorului DNSC și discuțiile despre pericolele online au avut loc în cadrul campaniei comune #SigurantaOnline, organizată de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB), cu scopul de a conștientiza tinerii cu privire la riscurile din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Accident MORTAL pe DN 15: Două persoane au DECEDAT după impactul dintre un autocamion și un autoturism, între localitățile Stânceni și Ciobotani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident MORTAL pe DN 15: Două persoane au DECEDAT după impactul dintre un autocamion și un autoturism, între localitățile Stânceni și Ciobotani Un accident rutier s-a produs marți după-masa între un autocamion și un autoturism pe DN 15, între localitățile Stânceni și Ciobotani. Două persoane au decedat după impactul dintre o mașină și un autocamion. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea