O nou schemă de înșelăciune în România: Cum riscă fermierii să rămână fără bani în cont
O nou schemă de înșelăciune în România: Cum riscă fermierii să rămână fără bani în cont
O nouă metodă de fraudă a fost sesizată în România. Mai mulți fermieri români au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ”. Aceasta face referire la fondurile europene. În acest mail se cer detaliile contului bancar. Explicația acestei solicitări este legată de faptul că se oferă, în schimb, 100.000 de euro.
Această înșelăciune a fost sesizată de fermieri. Trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor. Sumele sunt date numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare. O altă metodă de primire a banilor este dacă ei au fost ceruți de autorități. Sau de ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.
Mesajul-capcană primit de fermieri este formulat sub forma unei notificări din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Prin e-mailul înșelătorie, fermierul este anunțat că există un buget de 430 de milioane de euro. Acesta ar fi ”donat” de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE, scrieagrointel.ro.
”Aceasta este o notificare importantă din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Acest mesaj este tradus pe baza limbii dvs. locale pentru o mai bună înțelegere”, se spune în mailul-înșelătorie.
Textul continuă cu faptul că respectivul fermier se numără printre cei selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE. Acestuia i se spune că face parte din categoria celor care vor primi sprijin. Motivul ar fi faptul că se încadrează în segmentul celor afectați de evenimentele climatice nefavorabil.
„Suntem încântați să vă informăm că vă numărați printre fermierii selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru finanțarea UE pentru a sprijini fermierii afectați de evenimentele climatice nefavorabile și pentru a contribui la creșterea producției de alimente în țările Uniunii Europene”, se mai spune în mail.
În continuare se menționează că este vorba de o sumă totală de 430 de milioane euro. Aceasta ar fi fost donată de Politica Agricolă Comună a UE pentru a sprijini sectorul agricol.
„Politica Agricolă Comună (PAC) a UE are ca scop sprijinirea mijloacelor de trai ale fermierilor și crearea productivității agricole în țările europene și în țările învecinate. Suma totală de 430 de milioane euro a fost donată de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE”, se arată în emailul trimis în numele UE.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii