Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Vești bune pentru Colegiul Național „David Prodan” din Cugir: Statutul de Colegiu Național, preluat pentru încă 5 ani

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Vești bune pentru Colegiul Național „David Prodan” din Cugir: Statutul de Colegiu Național, preluat pentru încă 5 ani

Colegiul Național „David Prodan” din Cugir primește vești excelente, deoarece titulatura de Colegiu Național a fost prelungită pentru încă 5 ani, conform hotărârii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Alba, datată 25 iulie 2023. Această decizie plasează liceul într-un grup select de unități de învățământ din județul Alba care dețin acest prestigios statut.

Această confirmare a statutului de Colegiu Național vine în urma respectării criteriilor impuse de Ordinul de ministru nr. 3732 din 2013, care prevede reevaluarea la nivel național a tuturor liceelor care poartă titulatura de colegiu sau colegiu național la fiecare 5 ani. Unul dintre criteriile fundamentale pentru evaluare este rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat, calculată pe o perioadă de 3 ani școlari, cuprinsă între anii 2020-2022. La Colegiul Național „David Prodan” Cugir, rata de promovabilitate la bacalaureat a fost impresionantă, înregistrând o valoare de 92,73%, depășind astfel media națională de 89,5% pentru liceele teoretice. Acest rezultat remarcabil reflectă eforturile susținute și dedicarea deplină a elevilor și profesorilor liceului.

Un alt criteriu esențial îndeplinit cu succes a fost reprezentat de rezultatele deosebite obținute de elevii colegiului la etapele concursurilor și olimpiadelor județene și naționale. Prin eforturile comune și susținerea personalului didactic și a elevilor dedicați învățăturii, Colegiul Național „David Prodan” Cugir a înregistrat performanțe extraordinare la aceste competiții.

În urma acestor realizări deosebite, conducerea colegiului adresează sincere mulțumiri tuturor celor implicați în succesul lor. Aprecierea merge către elevii actuali și cei din generațiile anterioare, care au demonstrat interes și conștiinciozitate în activitățile școlare. De asemenea, recunoștința se îndreaptă către părinți pentru sprijinul și educația acordată copiilor, precum și către profesori, atât cei prezenți în prezent, cât și cei care au contribuit la dezvoltarea colegiului de-a lungul timpului. De asemenea, meritul se împarte cu administrația locală, care a susținut constant colegiul, și cu administrațiile anterioare, care au condus cu responsabilitate Colegiul Național „David Prodan” în ultimii 5 ani.

Succesul obținut de Colegiul Național „David Prodan” din Cugir este văzut ca o realizare a întregii comunități cugirene, arătând că munca și eforturile tuturor au dus la o performanță remarcabilă în domeniul învățământului. În continuare, se speră că liceul va continua să mențină standardele ridicate și să devină un exemplu pentru generațiile viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Weekend cu două anotimpuri, în Alba. Temperaturi de vară sâmbătă, ploi și frig de duminică – Prognoza meteo pentru sfârșitul de săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Weekend cu două anotimpuri, în Alba. Temperaturi de vară sâmbătă, ploi și frig de duminică – Prognoza meteo pentru sfârșitul de săptămână Meteorologii anunță un weekend cu două anotimpuri în județul Alba. Dacă sâmbătă temperaturile ating maxime specifice verii, de duminică vremea se răcește brusc și va ploua în majoritatea zonelor. Weekendul începe cu vreme […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea