Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Porţilor deschise la Centrul Comunitar Resursă Vinerea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Luni, 14 mai, la Centrul Comunitar Resursă Cugir situat în localitatea Vinerea a fost „Ziua Porţilor deschise”. Evenimentul a fost organizat în cadrul „Săptămânii tinerilor antreprenori” de către CCR Cugir, Consiliul Judeţean Alba, alături de partenerii CIVITAS şi DIE QUERDENKER.
Sub deviza „Dezvoltă comunitatea în care trăieşti prin idei de afaceri sociale”, tinerii din localitate au fost încurajaţi să îşi expună propriile concepţii în acest sens. La provocarea lansată de CCR Cugir au răspuns un grup de elevi de la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, studenţi bursieri ai centrului precum şi tineri antreprenori cu idei noi de afaceri. Organizatorii au selectat 8 proiecte, considerate cele mai bune, care vor beneficia în viitor de suport pentru a fi transpuse în practică. În acest sens, Centrul Comunitar Resursă Cugir a pus la dispoziţia tinerilor prezenţi, un serviciu suport de START-UP în vederea formării competenţelor necesare dezvoltării şi administrării unei afaceri.
Potrivit declaraţiilor şefului centrului, Silviu Samoilescu, prin această acţiune, organizatorii au dorit nu doar să identifice cele mai bune idei de afaceri sociale, ci şi să ofere consiliere şi training pentru un antreprenor de succes, precum şi pentru o planificare pas cu pas a unei afaceri.
La eveniment au participat managerul de proiect din cadrul CJ Alba, Magdalena Bene, partenerii în proiect ai Die Qerdenker Austria reprezentaţi de Tom Suljevic -Salamon şi Vasile Gafiuc, fundaţia Civitas prin directorul Balogh Marton. Totodată au fost prezente oficialităţi locale: viceprimarul Cugirului Rodica Florea, consilierul judeţean Nicolae Truţă, Directorul Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, consilierul local Aurel Voicu, directorul Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir Camelia Dumitrean, managerul Spitalului Orăşenesc, Cristian Simu.
Iniţiativa a fost cuprinsă în cadrul proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale „, derulat prin Consiliul Judeţean Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis marți după-masa o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 16.55-24.00. Citește și: 23 iulie | COD GALBEN de furtună în județul Alba: Vijelii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea