Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, adusă în premieră în România: Va putea fi venerată la Blaj și Găbud

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, adusă în premieră în România: Va putea fi venerată la Blaj și Găbud

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, un fragment din craniu în care se poate recunoaşte arcada sprâncenei drepte, va ajunge luni, 24 iulie în România și va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, fiind pentru prima dată când aceasta va părăsi altarul din Bologna, Italia, în care se află din secolul al XV-lea, potrivit unui comunicat postat, vineri, pe site-ul Arhieparhiei Greco-Catolice de Alba Iulia şi Făgăraş.

Credincioşii se vor putea închina relicvei şi la un schit ortodox din Alba.

„Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, va putea fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră ‘Sfânta Treime’ din Blaj în cursul zilei de luni, 24 iulie 2023, în intervalul orar 18,00-20,30, fiind însoţită de o delegaţie din partea Arhidiecezei de Bologna. Cu această ocazie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, va fi oficiată Sfânta Liturghie şi Vecernia, urmată de un moment de rugăciune la relicva Sfintei Ana”, se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, relicva Sfintei Ana se află din anul 1435 la Bologna (Italia), „loc pe care nu l-a părăsit niciodată până acum, Blajul fiind primul loc din România în care poate fi venerată de credincioşi”.

Sosirea Relicvei Sfintei Ana în Catedrala din Blaj coincide şi cu pomenirea „Adormirii Sfintei Ana, mama Maicii Domnului”, marcată în calendarul bisericesc în data de 25 iulie, precum şi cu Ziua Mondială a Bunicilor, care va fi celebrată anul acesta duminică, 23 iulie, având tema „Milostivirea Lui rămâne din neam în neam”.

„Relicva Sfintei Ana, un fragment din craniu, în care se poate recunoaşte arcada sprâncenei drepte, a fost donată în 1435, de către Regele Henric al VI-lea Plantagenet al Angliei, Episcopului de Bologna, Fericitul Niccolo Albergati. Cardinalul Albergati fusese trimis de Papa Martin al V-lea cu misiunea de a mijloci pacea între Coroana franceză şi cea engleză, după aşa-numitul ‘Război de o sută de ani’. Relicva aparţinea familiei Plantagenet, ai cărei membri participaseră la Cruciada a patra, cu două secole mai devreme. Întors la Bologna, Fericitul Niccolo Albergati a încredinţat Relicva mânăstirii Certosa, unde el însuşi îşi începuse viaţa monahală, în ordinul călugăresc Certozin. Ulterior, Relicva a fost transferată în Catedrala Mitropolitană din Bologna. Altarul în care este păstrată în prezent a fost amenajat datorită unei colecte de ofrande din partea mamelor creştine, în cinstea mamei Preasfintei Fecioare Maria”, se arată în comunicat.

După Blaj, Relicva Sfintei Ana va putea fi venerată la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul din Găbud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea