SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională 2023 la Matematică: Cum se rezolvă problemele primite de elevi
SUBIECTE ȘI BAREME la Evaluarea Națională 2023 la Matematică: Cum se rezolvă problemele primite de elevi
Profesorii de matematică afirmă că elevii de clasa a VIII-a au întâmpinat o provocare mai mare la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2023, comparativ cu subiectele de la simularea din martie.
Subiectele dificile de la proba de Matematică a Evaluării Naționale 2023 au fost considerate mai solicitante de către profesorii de matematică, în comparație cu cele de la simularea din martie, potrivit rapoartelor acestora.
Profesorii Cristian Demian și Monica Chivu de la Centrul Educațional Unirea au discutat subiectele de la Matematică, primite de elevi la Evaluare Națională 2023.
CLICK PENTRU: SUBIECTELE LA MATEMATICĂ, Evaluarea Națională 2023
CLICK PENTRU: BAREMELE LA MATEMATICĂ, Evaluarea Națională 2023
Potrivit celor doi, subiectele de la Matematică au fost mai dificile decât cele date la simularea din luna martie, dar au fost în conformitate cu modelele publicate de Ministerul Educației în toamna anului trecut.
„Prin comparație cu simularea, subiectele de astăzi au fost puțin mai grele. Le-aș putea compara cu subiectele din modelul publicat în noiembrie 2022. Examenul oficial este cam la același nivel cu modelele”, a fost părerea profesoarei Monica Chivu.
Ea a observat și că „În general, problemele cu vârste, îi pun în încurcătură pe elevi, pentru că aceștia uită să îmbătrânească sau să întinerească toate persoanele din problemă”.
Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți
În ceea ce privește dificultatea exercițiilor, profesoara spune că exercițiile 4 și 6 de la subiectul III „nu au fost atât de dificile, iar elevii care s-au pregătit cât de cât, cred că le-au rezolvat absolut corect”.
Problema de nota 10 din subiectele la Matematică
Subiectul 5 este, însă, cel care va face diferența între elevii foarte buni și restul, potrivit dascălilor.
„Problema de nota 10 a fost 5b. Cu acele centre de greutate, nu este o problemă din care elevii să nu mai fi văzut sau să nu mai fi lucrat până acum, dar trebuia puțină experiență ca să nu se încurce în toate acele segmente. O problemă foarte bine aleasă, mie mi-a plăcut mult”, a concluzionat Monica Chivu.
De aceeași părere a fost și Cristian Demian care spune că varianta de subiect de la Matematică a fost „destul de interesantă, problema 5 cred că a pus cele mai multe probleme, dar asta cred că din cauza acelei figuri, care a fost destul de complexă”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918