Rămâi conectat

Sport

Stadionul din Oarda de Jos va primi numele “Nicolae Romcea”, cu prilejul primei ediții a evenimentului “Fiii satului Oarda”

Dan HENEGAR

Publicat

în

La finele acestei săptămâni, mai precis între 3 și 5 iunie, de Rusalii, are loc manifestarea “Comuniune și Cultură” Fiii Satului Oarda. Între multitudinea de evenimente cuprinse în program se remarcă și unul de natură sportivă, cu conotații speciale. Astfel, stadionul din Oarda de Jos va primi numele “Nicolae Romcea”, în memoria unui vajnic ordean.

Cu acest prilej, sâmbătă, 3 iunie, la arenă, începând cu ora 18.00, se va oficia o slujbă de vecernie, urmată de un atractiv meci de fotbal între selecționatele din satele Oarda de Sus și Oarda de Jos. Ceremonia oficială mai cuprinde dezvelirea unei plăci comemorative “cms (r) Nicolae Romcea 1954-2023”, care va fi sfințită, apropiații familiei vor împărți cocarde tricolore cu chipul fostului polițist și, de asemenea, va fi afișat un banner de dimensiuni impresionate (care va cuprinde și o poezie), la intrarea în baza sportivă ce aparține de Primăria municipiului Alba Iulia.

Fiul al satului Oarda de Jos, Nicolae Romcea este arhicunoscut în memoria colectivă a zonei prin cele două pasiuni care i-au marcat existența: lucrător în poliție și dragostea față de “sportul rege” (fiind un suporter înflăcărat al formației UTA Arad și un mare microbist).

În fapt, a fost implicat direct în construirea bazei sportive de la Oarda de Jos, demarând practic lucrările în 1987, terminate în doi ani, și tocmai din acest motiv, în semn de omagiu, stadionul va primi numele său. Nicolae Romcea a plecat la cele veșnice la vârsta de 69 de ani, în acest an, în 24 martie, în preajma Sărbătorii de Buna Vestire și a Zilei Poliției Române.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Viitorul Sântimbru în faza regională a Cupei României: adversari Voința Sibiu și Inter Cristian (Brașov)! Vezi programul meciurilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru în faza regională a Cupei României: adversari Voința Sibiu și Inter Cristian (Brașov)! Vezi programul meciurilor Viitorul Sântimbru va juca în Cupa României, faza regională, cu Voința Sibiu (Sibiu) și Inter Cristian (Brașov). În cazul în care va câștiga grupa, echipa lui Adrian Bicheși va susține finala în deplasare, în 20 iulie, adversar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea