Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, ATACAT de un Ciobănesc Belgian în plină stradă. Stăpânul patrupedului: “Dă câinele în judecată!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Alba, ATACAT de un Ciobănesc Belgian în plină stradă. Stăpânul patrupedului: “Dă câinele în judecată!”

Cum v-ați simți dacă ați pleca în ceas de seară la cumpărături și, în plin oraș, pe domeniul public, v-ați trezi atacat de un câine, un exemplar de Ciobănesc Belgian (Malinois), fără a fi vinovat de declanșarea incidentului, și apoi să vă treziți, după nefericita, dar și șocanta întâmplare, cu plăgi mușcate (buză superioară, regiune temporală dreaptă) și o replică: “Dă câinele în judecată!”?

Evenimentul neplăcut s-a petrecut în municipiul Blaj, în seara zilei de 2 mai, după ora 20.30, undeva pe strada „Iuliu Maniu”, iar victima, un cetățean care vrea să-și păstreze anonimatul, s-a arătat în primul rând mâhnit de atitudinea proprietarului câinelui.

„Mă simt norocos că am scăpat doar cu atât”, a spus persoana în cauză. Situația nu este însă simplă deloc, întrucât certificatul medico-legal eliberat în 4 mai de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba concluzionează că leziunile necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Înainte de a fi atacat de câine, victima în cauză se deplasa pe trotuar, a trecut pe carosabil întrucât porțile unei curți erau deschise pentru că proprietarul intenționa să-și bage mașina în curte. Victima a fost atacată de câinele venit de după porți, neavând vreme să reacționeze în propria-i apărare. Totul a durat maximum 20 de secunde, conform spuselor victimei, luată prin surprindere, atacată direct în zona capului și trântită la pământ de câine, care a plecat imediat, totul sub privirile proprietarului câinelui, aflat pe carosabil, lângă autoturism.

“M-am ridicat, am văzut proprietarul care a venit la mine și a menționat că m-am apropiat prea mult de teritoriul lui, atacul având loc pe carosabil, domeniu public. Nu a fost interesat de starea în care eram, cu toate că fața mea era plină de sânge. Ulterior m-a întrebat dacă doresc să sune la salvare, cu toate că era evident că aveam nevoie de îngrijiri medicale. Având în vedere comportamentul indiferent față de starea mea și a faptului că a spus că m-am apropiat prea mult de teritoriul său am zis că o să sun eu la 112. Proprietarul și-a garat mașina în curte, apoi a închis poarta și m-a lăsat singur în stradă, rănit vizibil, să aștept Salvarea, spunându-mi «să dau câinele în judecată»”, este, în rezumat, filmul evenimentelor.

Aparent, o plimbare nevinovată a avut un epilog la un pas de tragedie, iar paralela cu drama produsă în ianuarie, în București, când Ana Oros a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în zona Lacul Morii, este inevitabilă. La Blaj, victima a trecut prin momente de groază, a sunat la „112”, la fața locului s-au deplasat echipaje de Poliție și SMURD, a ajuns la urgență, fiind necesară intervenția medicilor pentru toaleta rănii, anestezie locală, sutură și pansament.

Viața își urmează cursul, până la urmă, legea își va spune cuvântul, într-o formă sau alta, subiectul fiind extrem de delicat în privința proprietarilor de câini din rase considerate agresive. Cu siguranță victima a fost “omul nepotrivit, în momentul nepotrivit, la locul nepotrivit”, dar, dincolo de toate rămâne responsabilitatea proprietarului în asemenea situații, că nicidecum câinele nu are vină, fiind un patruped căruia i s-a încălcat zona de confort! Dar mai ales atitudinea acestuia, a proprietarului, după ce în fața porții tale, pe domeniul public, te trezești cu o persoană plină de sânge, cu buza sfâșiată și rănită de câinele propriu!

Și ca să încheiem cu o altă întrebare, una retorică, dar în același timp încărcată de mâhnire, ce s-ar fi petrecut, dacă în locul bărbatului, în acel moment nefericit, era o femeie cu un copil de mână??? (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. La fața locului intervin pompierii pentru stingerea flăcărilor. UPDATE: S-a reluat circulația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea