Rămâi conectat

Ştirea zilei

A drogat un tânăr și i-a furat telefonul, încărcătorul și un card bancar. Minor din Cugir, condamnat definitiv la internarea într-un centru educativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

A drogat un tânăr și i-a furat telefonul, încărcătorul și un card bancar. Minor din Cugir, condamnat definitiv la internarea într-un centru educativ

Un minor din Cugir a făcut apel la sentința primită din partea Judecătoriei Alba Iulia, mai exact la internarea într-un centru educativ pentru o durată de 1 an şi 6 luni.

La data de 04.11.2019, în jurul orei 20:30, în timp ce persoana vătămată stătea pe scările exterioare ale unui bloc din Cugir, inculpatul a abordat-o pe aceasta cu intenţia de a-i sustrage bunuri; în acest sens, i-a dat să fumeze dintr-o ţigară; de la efectul substanţei pe care ţigara o conţinea, victima nu s-a mai putut ridica în picioare, în situația dată, inculpatul a împins persoana vătămată cu mâinile, îmbrâncind-o pe scări, după care i-a luat din buzunarele de la haină un telefon mobil marca Samsung A6, încărcătorul acestuia şi un card bancar, cauzând un prejudiciu material în cuantum de aproximativ 1.200 lei.

Cu toate că în faza de judecată inculpatul a negat că ar fi împins persoana vătămată, afirmând că de la efectul substanţei conținute de ţigară, victima s-a lăsat pe spate, din declaraţia persoane vătămate, dată în cursul urmăririi penale rezultă că persoana vătămată i-a relatat că inculpatul l-a împins violent pe scara blocului, astfel încât a căzut pe spate pe scara blocului.

De asemenea, se reţine că inculpatul a recunoscut că a împins persoana vătămată cu ocazia audierii în calitate de inculpat, moment în care a menţionat expres şi faptul că a sustras telefonul marca Samsung A6, încărcătorul acestuia şi un card bancar.

Prin sentința penală dată de către Judecătoria Alba Iulia s-a dispus luarea față de inculpatul minor a măsurii educative a internării într-un centru educativ pentru o durată de 1 an şi 6 luni în condiţiile art. 124 C.pen în temeiul art. 396 alin. 10 C.pen. raportat la art. 113 alin. 3, art. 114 alin. 2 lit. a C.pen. şi art. 115 alin. 1 pct. 2 lit. a) C.pen. pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 rap. la art. 234 alin.1 lit. d Cpen. cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.pen.

În cadrul apelului împotriva sentinței penale, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât că „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpat împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Alba Iulia”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un nou magazin Penny Market, se va deschide într-un oraș de munte, din județul Alba: A fost solicitat avizul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou magazin Penny Market, se va deschide într-un oraș de munte, din județul Alba: A fost solicitat avizul de mediu din partea APM Alba Noul magazin Penny Market care se va deschide în munții Apuseni, în orașul Abrud, județul Alba este tot mai aproape de realizare. APM Alba a primit solicitarea pemtru emiterea acordului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea