VIDEO| Imagini unice cu animale sălbatice în Parcul Natural Apuseni. Lupul și râsul, filmate în mediul lor natural
Imagini unice cu animale sălbatice în Parcul Natural Apuseni. Lupul și râsul, filmate în mediul lor natural
Imagini inedite au fost surprinse din nou de camerele de supraveghere montate în Parcul Natural Apuseni. Filmările arată lupul și râsul, în mediul lor natural.
Potrivit reprezentanților Parcului Natural Apuseni, puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate de grupul din care fac parte, precum lupul. Spre deosebire de alte canide, ca de exemplu vulpile sau coioţii, lupul, de obicei, există pentru haita sa. În cadrul haitei, lupii îşi vor demonstra în mod constant rangul pe care îl deţin. Când doi lupi dintr-o haită se întâlnesc, cel care are rangul superior, va manifesta , faţă de cel din rang inferior, un comportament agresiv şi încredere prin ridicarea cozii, îndreptarea urechilor spre înainte, ridicarea buzei superioare, într-un rânjet, şi încercarea de a părea cât mai mare şi ameninţător posibil.
Pisica sălbatică ( Felis silvestris) este o felină mică. Se hrănește cu mamifere mici și pasări. Preferă pădurile întinse, liniștite, cu arbori bătrâni și tufărișuri dese, cu zone stâncose în care se poate ascunde. Este un animal singuratic, activ mai ales în perioada crepusculară sau nocturn. Prin parc o putem vedea accidental, mai ales în zone neumblate.
Între miile și zecile de mii de specii ale unui teritoriu există o listă scurtă de specii de interes conservativ, cele care au statut de specie protejată pe baza legislației naționale, sau cele care au statut de specie de interes comunitar pe baza Directivei Păsări și a Directivei Habitate a Uniunii Europene.
Pentru a avea o șansă de a păstra aceste specii în peisajele noastre, este nevoie de o serie de acțiuni coerente și concrete. Un element esențial al demersurilor trebuie să fie educația ecologică reală, conștientizarea comunităților locale și vizitatorilor despre valorile naturale pe care le avem încă, dar și despre riscurile la care sunt supuse aceste vietăți din cauza activităților umane.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Judecător: „Unica intenție care l-a animat pe Ovidiu Jidveian a fost aceea de a obţine bani de la cumpărători pentru satisfacerea propriilor nevoi”. Înșelăciunea „Parc Residence” Alba Iulia, prejudiciu de 12 milioane de euro
Judecător: „Unica intenție care l-a animat pe Ovidiu Jidveian a fost aceea de a obţine bani de la cumpărători pentru satisfacerea propriilor nevoi”. Înșelăciunea „Parc Residence” Alba Iulia, prejudiciu de 12 milioane de euro Hotărârea prin care Curtea de Apel Cluj a respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de avocatul Ovidiu Jidveian cu procurorul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum o zi
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
11 decembrie – Ziua internațională a munților
-
Sportacum 3 zile
ACSM Codlea – Metalurgistul Cugir 0-2 (0-1) | Dublă Bura, „roș-albaștrii” au spart gheața în deplasare