Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini unice cu animale sălbatice în Parcul Natural Apuseni. Lupul și râsul, filmate în mediul lor natural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini unice cu animale sălbatice în Parcul Natural Apuseni. Lupul și râsul, filmate în mediul lor natural

Imagini inedite au fost surprinse din nou de camerele de supraveghere montate în Parcul Natural Apuseni. Filmările arată lupul și râsul, în mediul lor natural.

Potrivit reprezentanților Parcului Natural Apuseni, puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate de grupul din care fac parte, precum lupul. Spre deosebire de alte canide, ca de exemplu vulpile sau coioţii, lupul, de obicei, există pentru haita sa. În cadrul haitei, lupii îşi vor demonstra în mod constant rangul pe care îl deţin. Când doi lupi dintr-o haită se întâlnesc, cel care are rangul superior, va manifesta , faţă de cel din rang inferior, un comportament agresiv şi încredere prin ridicarea cozii, îndreptarea urechilor spre înainte, ridicarea buzei superioare, într-un rânjet, şi încercarea de a părea cât mai mare şi ameninţător posibil.

YouTube video

Pisica sălbatică ( Felis silvestris) este o felină mică. Se hrănește cu mamifere mici și pasări. Preferă pădurile întinse, liniștite, cu arbori bătrâni și tufărișuri dese, cu zone stâncose în care se poate ascunde. Este un animal singuratic, activ mai ales în perioada crepusculară sau nocturn. Prin parc o putem vedea accidental, mai ales în zone neumblate.

YouTube video

Între miile și zecile de mii de specii ale unui teritoriu există o listă scurtă de specii de interes conservativ, cele care au statut de specie protejată pe baza legislației naționale, sau cele care au statut de specie de interes comunitar pe baza Directivei Păsări și a Directivei Habitate a Uniunii Europene.

Pentru a avea o șansă de a păstra aceste specii în peisajele noastre, este nevoie de o serie de acțiuni coerente și concrete. Un element esențial al demersurilor trebuie să fie educația ecologică reală, conștientizarea comunităților locale și vizitatorilor despre valorile naturale pe care le avem încă, dar și despre riscurile la care sunt supuse aceste vietăți din cauza activităților umane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea