Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Desertul ”Veta Biriș și fetele de la Căpâlna”, un nou preparat delicios de la Chef Toma: Mod inedit de a promova tradițiile populare românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Chef Toma, cunoscutul bucătar al Cetății Alba Carolina ne uimește și în 2023 cu ideile inedite și preparatele delicioase pe care le gătește. De data aceasta, desertul pe care albaiulianul l-a pregătit este dedicat unei artiste a folclorului românesc, interpreta de muzică populară Veta Biriș, dar și grupului Fetele de la Căpâlna.

Și când omul nu are ce face, își găsești de lucru, așa și bucătarului Cetății i-a venit ideea de a dedica un desert doamnei Veta Biriș, într-o noapte pe la ora 4.00, în timp ce urmărea emisiunea Tezaur folcloric, pe telefon. Iubind muzica populară și pe Veta Biriș, acesta a decis să își exprime respectul și admirația cum știe el mai bine, creând un desert inedit.

”Urmăream pe telefon Tezaur folcloric, eu fiind un mare iubitor de tradiții. Și dau peste videoclipul doamnei cu Fetele de la Căpâlna. Imediat mi-a venit ideea! Ce-ar fi să fac un desert cu ceea ce am văzut în videoclip? Și așa s-a născut acest desert”, povestește chef-ul.

Astfel, bucătarul Cetății a creat un desert fin, elegant, cu bun gust și rafinament. Este un mouse de ciocolată cu cireșe amare, învelit în ciocolată amăruie și acoperite cu o pastă de migdale negru cu alb, care imită costumul popular. Pălăriile sunt din ciocolată alba, frunze de măcriș și panseluțe.

”Am avut onoarea să îl dăruiesc doamnei Veta Biriș. A fost foarte apreciat de aceasta. Cu desertul Veta Biriș și fetele de la Căpâlna am vrut să promovez tradițiile noastre populare pe care tinerii din ziua de astăzi nu le mai știu. Sunt mândru de acest desert”, mai spune Cosmin Toma.

Chef-ul a mai dedicat și alte deserturi artiștilor români care s-au bucurat enorm de preparatele care le poartă numele: ”Am făcut deserturi pentru Andra, Smyle, Inna, Delia, Trei Sud Est, Alex Velea cu Antonia. Și toate aceste deserturi au fost primite cu drag de către artiști dar și gustate și apreciate.”

Desertul Veta Biriș și fetele de la Căpâlna o să apară în ceea mai mare carte de bucate pe care Chef Toma intenționează să o realizeze în această primăvară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea