Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Cetăţenii oraşului au făcut cunoştinţă cu Cavalerul Cetăţii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 10 mai 2012, albaiulienii au avut ocazia de a-l întâlni pe Cavalerul Cetăţii. Misteriosul cavaler însoţit de domniţa şi armăsarul lui şi-au făcut apariţia în jurul orei 18:00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

De aici, împreună cu simpatizanţi şi cetăţeni cu torţe în mână au pornit un tur al Oraşului de Sus. În faţa Casei de Cultură a Sindicatelor fiecare dintre trecători şi-au putut lăsa în scris pe panourile cortului-cetate, o sugestie, o idee sau chiar un reproş pentru Cetatea Alba Carolina. Iată câteva dintre mesajele pe care le-au lăsat aceştia referitoare la Cetate dar şi la ceea ce îşi doresc nou în oraş : „Să avem umbră în şanţurile Cetăţii”; „Să păstrăm cu responsabilitate ce avem şi să fim civilizaţi noi cu tot ce ne înconjoară”;  „Să avem un cinematograf nou”; „Să avem un adăpost pentru câinii de pe stradă”; „Partea culturală începe să se mişte, cred că ar fi cazul şi pentru partea economică: servicii şi produse”;  „Intrarea liberă a locuitorilor municipiului în Cetate”. Tot aici, o echipă de asistente medicale le-a măsurat, celor care au dorit,  pulsul, tensiunea arterială, glicemia şi a oferit tuturor sfaturi legate de  sănătate. Duminică, 13 mai 2012, la cortul-cetate din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor puteţi bate palma cu Cavalerul Cetăţii în persoană! Cel care îl înfrânge pe Cavaler la skandenberg câştigă o bere! Pentru Domniţe, Cavalerul Cetăţii oferă îmbrăţişări şi flori”, a declarat Bogdan Câmpean, iniţiatorul proiectului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Paște: Ce nu ai voie să faci în Noaptea de Înviere

Ziarul Unirea

Publicat

în

În tradiția populară sunt câteva superstiții legate de Noaptea de Înviere. Iată, mai jos, ce nu ai voie să faci, pentru că este mare păcat: În noaptea de sâmbătă spre duminică, creștin-ortodocșii sărbătoresc Învierea lui Iisus, iar la miezul nopții, merg în biserici, pentru a lua lumină. Citește și: mesaje de Paște Preotul îi primește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea