Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alertă de cutremur în România: Utilizatorii de Android au primit avertizare cu 20-30 de secunde înainte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă de cutremur în România: Utilizatorii de Android au primit avertizare cu 20-30 de secunde înainte

În cursul zilei de marți, 14 februarie, România a fost lovită de încă un seism de magnitudine 5,7 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în sudul României, la Târgu-Jiu la o adâncime de 40 de kilometri.

Citește și: Marți, un nou CUTREMUR în România, RESIMȚIT la Alba Iulia. Ce magnitudine a avut

Posesorii telefoanelor cu sistem de operare Android au realizat că au fost singurii care au primit o alertă de seism cu câteva zeci de secunde înainte ca acesta să înceapă. Mai multe persoane care dețin telefoane cu acest sistem de operare au confirmat pentru ziarulunirea.ro că au primi mesaje de avertizare cu privire la producerea cutremurului cu câteva secunde bune înainte.

Avertizarea nu a fost foarte exactă, magnitudinea fiind puțin mai scăzută decât în realitate, însă uneori cele câteva zeci de secunde de avertizare ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Acest lucru este posibil datorită unei funcții anunțate de către cei de la Google încă din 2020, numită Android Earthquake Alerts System, un sistem de avertizare pentru cutremure, care include printre altele şi indicaţii legate de modalitățile în care ne putem adăposti eficient.

Citește și: Cum s-a simțit cutremurul de marți în Alba: „Cu apă și săpun încă pe mine, m-am imbrăcat cât de repede și m-am îndreptat spre casa scării”

Până acum, niciunul dintre posesorii de sistem de operare iOS pe care i-am întrebat nu au primit avertizări.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora, doar ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

APEL UMANITAR: Vlad Chețan, un copil de 7 ani, din Aiud, are nevoie de 24.000 de euro pentru un transplant de celule stem în Turcia

Bera Larisa

Publicat

în

APEL UMANITAR: Vlad Chețan, un copil de 7 ani, din Aiud, are nevoie de 24.000 de euro pentru un transplant de celule stem în Turcia Alexandra Chețan, în vârstă de 32 de ani, din Aiud, Alba, solicită ajutorul comunității pentru fiul ei, Vlad Bogdan, în vârstă de 7 ani și 5 luni. Vlad suferă de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea