Rămâi conectat

Actualitate

ANAF a luat la puricat gigantul rus Lukoil: Impozit suplimentar de peste 10 milioane de euro aplicat companiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANAF a luat la puricat gigantul rus Lukoil: Impozit suplimentar de peste 10 milioane de euro aplicat companiei

Profiturile obținute de compania rusă Lukoil în România au fost luate la puricat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel, inspectorii ANAF au decis să aplice companiei Lukoil un impozit suplimentar de peste 10 milioane de euro, pentru profiturile din anul 2021.

ANAF i-a emis decizie de impunere gigantului petrolier rus Lukoil, în urma unei inspecții fiscale, solicitându-i să plătească impozit suplimentar în sumă totală de peste 50 de milioane de lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, informează publicația Profit.ro.

Conform sursei citate, soarta principalelor business-uri ale gigantului rus Lukoil în România, cel de rafinare și cel de distribuție carburanți, depinde de posibilitatea importului de materie primă prin intermediul terminalului Caspian Pipeline Consortium (CPC) din portul rusesc Novorosisk, scutit de la sancțiunile UE, terminal prin care este alimentată și cea mai importantă rafinărie din România, Petromidia, deținută de grupul kazah KMG.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public la începutul anului 2023, Lukoil ar putea vinde afacerea din România și pe cea din Republica Moldova.

Unul dintre cumpărătorii vehiculați este Shell.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea