Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Găldeanul Andrei Cernea, fostului idol al Industriei Galda, promovare în Germania

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Găldeanul Andrei Cernea, unul dintre cei mai simpatizați fotbaliști din Alba, a reușit de curând o promovare în 1.Kreisklasse cu echipa de amatori la care activează în Germania.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani este singurul “stranier” al formației DJK Dreddenberg-Heidebrücken, care evoluează în sezonul 2022/2023 în 1.KK Emsland Nord. “Biba”, cum este cunoscut de către cei din lumea fotbalului, muncește de 5 ani în Germania, actualmente în domeniul panourilor solare, după ce la un moment dat fusese pe un șantier naval. Nu e poate despărți de “sportul rege” și în timpul liber joacă de plăcere la respectiva formație în Nordul Germaniei, în zona Bremen, unde este legitimat de când a ajuns în Germania, în actuala stagiune marcând de 9 ori în tot atâtea partide.

Din 2013 în „galben-albastru”, cu un „intermezzo” numit FCM Baia Mare (şase luni), Andrei Cernea a crescut în acelaşi timp cu Industria Galda de Jos. „Pata de culoare” a inimoasei formaţii găldene în acele vremuri, un jucător spectaculos din toate punctele de vedere, Andrei Cernea a fost eroul istoricei partide de baraj de la Deva, din 2014, când Industria a promovat în premieră în Liga a 3-a. Atunci, pe când CS Ghiroda se pregătea să sărbătorească, în minutul 90+3, Cernea a „inventat” o acţiune personală ce a restabilit egalitatea şi a dus meciul în prelungiri, iar după loviturile de departajare, Industria a cunoscut bucuria accederii în eşalonul superior, unde a rezistat 7 ani, până în vara anului 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea